Lomada Grande

Las Tricias is een gehucht dat op ruim een kwartier autorijden vanaf Puntagorda ligt, iets verder naar het noorden. In de omgeving van Las Tricias, langs de weg naar Garafia, kan je op twee plaatsen afdalen tot aan zeeniveau. Er is (keien)strandje bij Lomada Grande en een (beter bereikbaar) strandje met de naam Callejoncito.  Wij maakten een autotochtje naar Lomada Grande.

 

Tijdens ons verblijf in februari maakte Ruud vanaf het huisje waarin we toen logeerden, een solowandeling naar Lomada Grande bij  ruwe zee.  Hij schreef er deze blogpost over. Vandaag mocht Teunis op een stralende zonnige dag ook mee.

De conditie van de  onverharde toegangsweg naar het keienstrand bleek in een paar maanden tijd behoorlijk te zijn verslechterd. Waar Ruud in februari naar eigen zeggen bijna fluitend naar beneden reed, maakten we nu toch wel enkele zenuwenmomentjes mee met wel heel erg scherpe, omhoogstekende stenen en rotspunten. De regens van de afgelopen maanden hadden kennelijk behoorlijk wat grond weg gespoeld.

Tip van Teunis: ga NIET met de auto naar dit strand. Je kunt een mooie wandeling maken door over de toegangsweg te voet af te dalen. Je loopt dan door een prachtig, stil, noordwestlapalmakustlandschap over een gestaag dalende maar niet supersteile weg. Je ruikt de zee. Je hoort alleen de wind. Je ziet overal op je heen biddende valkjes op zoek naar een maaltijd.

 

Vanaf het parkeerplaatsje aan het einde van de toegangsweg begon onze korte wandeling van vandaag. Ik schat dat  we op het  wandelpad naar de oceaan een hoogteverschil van nog zo’n honderd vijftig meter moesten overbruggen. De afdaling was veilig afgezet met houten balken en goed begaanbaar. Het uitzicht onderweg was magistraal.

 

De trip naar Lomada Grande is zeker de moeite waard. Een volgende keer maken wij er een wandeltocht van. Daar zijn we dan een ruim dagdeel mee bezig. Water meenemen. Wandelstokken voor de terugweg zijn ook niet verkeerd. En een fototoestel.

NO NAMED GPX  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) (m)
No elevation data
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven