Heel Holland Bakt…

Het is warm. Erg warm. En het waait er ook nog bij. Als je buiten bent, denk je dat je in een heteluchtoven rond loopt. Een voorverwarmde heteluchtoven. Kijk, het stond vandaag zelfs in de krant!

 

Weerstation Kollenveld? Warmste plek in Twente? Dat zijn wij! Dat is bij ons! Vandaag was onze achtertuin officieel de warmste plek in Twente. Van onze speciale verslaggever ter plekke laten wij onderstaande waarneming zien, waargenomen heden middag om 15:54u. Gemeten op Weerstation Kollenveld, het weerstation van Ruud, op het dak van onze schuur.

 

De  hortensia’s in onze tuin worden erg treurig van dit weer, terwijl we ze toch elke avond weer opnieuw water geven. De groene wadi voor ons huis, bedoeld om overtollig regenwater af te voeren, ziet er nu zo uit. In het weiland naast ons huis voert de kleur bruin de boventoon. Van de vier stiertjes die er rond liepen is er 1 geevacueerd. Hopelijk voor hem niet nu al richting slager. De andere drie worden noodgedwongen midden in de zomer bijgevoerd met hooi.

 

We (jullie 🙂 ) zullen er aan moeten wennen dat in Nederland het weer van deze dagen in toekomstige zomers heel normaal zal zijn. De voorspellingen voor La Palma zijn gunstiger. Daar treedt een veel minder grote stijging van temperaturen op.

 

Komen jullie straks allemaal op vakantie in onze huisjes om op onze finca te genieten van een fijne koele zomer. Hele leuke huisjes, met een zwembad en veeeel sinaasappels.

2 gedachten over “Heel Holland Bakt…”

  1. Ruud maak je borst maar nat. Wij hadden vorig jaar 30 dagen boven de 30° met als hoogste waarde 41°. Helaas kan ik de foto van mijn weerstation (40°, hij stond op 41 toen ik het zag maar voor ik m’n camera had was het 40) niet meesturen.

    1. Dat is inderdaad weer een aardig tikkie warmer. Ik hoop maar dat de modellen kloppen en dat de klimaatverandering op La Palma wat minder snel gaat dan hier…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven