Over ons

 

Wij zijn Ruud (rechts) en Teunis (links). Op dit moment (juni 2017) wonen en werken we nog in Nederland. Maar het is de bedoeling dat dit gaat veranderen. We willen graag een nieuwe draai geven aan ons leven en hebben het plan opgevat een nieuw bestaan op te bouwen op het eiland La Palma.

Waarom? Omdat de natuur op La Palma prachtig  is. Je vindt er bergen, bossen, landbouwgebieden, strandjes, vulkaanlandschappen en gebieden met woestijnvegetatie. En dat allemaal op een oppervlak ter grootte van Twente. Omdat op La Palma de lente naadloos overgaat in de zomer, en de zomer aan het eind van het jaar weer rimpelloos de gedaante aanneemt van de lente. Geen herfst. Geen winter. Omdat het tempo van het dagelijks leven er een is van rust en regelmaat zonder de haast en de stress die we vaak ervaren in ons leven in Nederland. Omdat het eiland  een landelijk, wat sloom karakter heeft, maar tegelijkertijd wel vrijwel alle voorzieningen biedt, die je nodig hebt om prettig te kunnen leven. Omdat de mensen er over het algemeen erg vriendelijk zijn, ook voor mensen die van buiten komen.  Omdat ze er de lekkerste wijn van de wereld hebben (Vega Norte). Omdat je elke avond weer een zonsondergang boven de oceaan kunt zien, in het westen dan, binnen La Palma houden wij van het Westen. Omdat het er bijna overal nog stil is, zonder geraas van auto’s, vliegtuigen en ander verkeer op de achtergrond. Omdat het er ’s avonds overal nog donker is en je daardoor naar een  heldere sterrenhemel kunt kijken. Omdat er de meest prachtige bloemen en struiken groeien. Omdat de oceaan overal aanwezig is. Omdat we gekko’s en hagedissen leuk vinden. Omdat je op het eiland mooie lange wandelingen kunt maken, letterlijk door bergen en door dalen, zonder voortdurend andere mensen tegen te komen. Omdat het voor ons nog steeds ‘lekker anders’ is om tussen de palmbomen, sinaasappelbomen, avocadobomen en bananenbomen te lopen.  Daarom.

Onze hobbies? In willekeurige volgorde: Astronomie (Ruud), Tuinieren (Ruud en Teunis), Foto’s maken (Ruud en Teunis), Spotify (Teunis – check jumpinjckflsh), Rondreizen door het westen van Amerika en Canada (Ruud en Teunis), Star Trek (Teunis), Klussen (Ruud!), Hiking (Ruud en Teunis, klinkt beter dan het suffige ‘wandelen’-woord), Feyenoord (Teunis), en natuurlijk: La Palma!

Ons werk? Dat is voor een andere keer… Ruud werkt in een onderzoeksgroep die onderzoek doet naar de zin en onzin van het gebruik van ICT in de zorg. Teunis telt beroepsmatig geld, in vele varianten.

 

Teunis is op 13 juli 2021 overleden. Ruud heeft besloten om de La Palma-plannen (en dit blog) voort te zetten.

Scroll naar boven