Camino Real de la Costa – de mooiste etappe

Op La Palma zijn er twee grote meerdaagse wandelroutes. Beide routes heten Camino Real,  koningsweg.  Een van deze beide koningswegen, de Camino Real de la Costa, maakt in een aantal dagmarsen een volledige ronde rondom het eiland, min of meer evenwijdig aan de kust. De mooiste etappe van de Camino Real de la Costa gaat van het dorp Puntagorda naar het buurdorp Tijarafe, een kleine vijftien kilometer verderop. Vorige maand liepen we deze wandeling weer eens.

 

We vertrokken op een zondagmiddag vanuit Tijarafe met de bus naar Puntagorda. We startten onze wandeling vanaf het ‘busstation’ van Puntagorda, het punt midden in het dorp waar de buslijnen vanuit Los Llanos in het zuiden, en vanuit Garafia in het noorden,  samen komen in een overstap.

Voor een uitgebreide beschrijving van de wandeling kan je naar hier doorlinken. In de gelinkte beschrijving is het startpunt van de wandeling overigens het uitzichtpunt bij de Drakenboom van Puntagorda. Vandaag startten we in het centrum van het dorp zelf. Da’s een paar kilometer langer lopen. Niet een bezwaar als je een ‘enkele reis’ te voet doet, zoals wij vandaag.

 

De wandeling van Puntagorda naar Tijarafe is een van mijn lievelingstochten, in alle seizoenen en bij alle (redelijke) weersomstandigheden. Je loopt door een afwisselend landschap. Je begint en eindigt in de bebouwde kom van een dorp, met horeca. Daar tussen in loop je over verstilde boerenweggetjes, doorkruis je stille baranco’s en loop je door droge beekbeddingen in een zacht ruisend dennenbos.

 

 

In Puntagorda was het lekker warm en zonnig. Tijdens de tocht werd het zelfs heet, zeker tot aan het gehucht Tinizara dat op een ruime derde van de route ligt en op het hoogste punt van de route ligt.  In de buurt van het dorp Tijarafe werd het koeler en bewolkter. Dit is wel vaker het geval, als de zon schijnt in Puntagorda. De koelte kwam ons niet slecht uit.

 

 

Met name tijdens het middenstuk van de wandeling heb je soms een prachtig uitzicht over de oceaan. Naarmate je Tijarafe nadert, tref je steeds meer palmbomen aan in het landschap.

 

 

Na afloop uitrusten en wat kleins eten op het terras van de kiosko in Tijarafe. Superrelaxed, en een mooie afsluiting van de wandeling door een zomers landschap.

 

 

Camino Real de la Costa - de mooiste etappe  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven