Struisvogelcoefficient

Bij ons thuis lezen we ‘El Apurón’,  een internetkrant van La Palma. Zo oefenen we ons Spaans en raken we een beetje op de hoogte van wat er reilt en zeilt op het eiland.

 

Een beetje, want de Nederlandse betekenis van het woord  ‘Apurón’ is volgens mij ‘Goednieuwsshow’.  De krant staat vol met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe goede lokale initiatieven en initiatiefjes. Via El Apurón is bij ons thuis een mevrouw met de naam Alica van Oostende een lokale beroemdheid geworden. Zij doet iets bestuurlijks op het vlak van toerisme en meldt voortdurend met  foto hoe goed het toerisme gaat op het eiland, en hoe hard ze hiervoor aan het werk is. Zoiets werkt bij ons op de lachspieren.

Schandalen of disfunctionerende overheden of bedrijven zijn er niet in El Apurón. Misstanden of bedreigende toekomstige ontwikkelingen zijn er ook niet in El Apurón.  Alles gaat goed of wordt beter. Vinden we niet erg. Het is een verademing om zo’n zonnige krant te lezen. Je krijgt er energie van en je gaat je er vanzelf goed door voelen. We zijn er nog niet helemaal achter hoe hoog de struisvogelcoefficient van deze beleving is. Dat komt met het verstrijken van  de tijd vanzelf. Alles is nog nieuw voor ons, nu.

Maar. Vandaag stond onderstaande foto in het krantje. Rechts op de foto zie je de burgemeester van Puntagorda. Links staat de directeur van Telefónica de Canarias.

 

En hoe luidt hun blijde boodschap tot het volk? In de loop van 2019 krijgt 80% van de huizen in Puntagorda aansluiting op glasvezelkabel.  Da’s nog eens timing. Precies op het goede moment! Als ze hun belofte waar gaan maken hebben we STRAKS IN PUNTAGORDA  SNELLER INTERNET DAN NU IN ALMELO. Nu maar hopen dat Camino de Pinto 14d wordt meegerekend met de uitverkorenen, de tachtig procent. We zijn straks het laatste huis van de bebouwde kom aan onze straat…  Zou goed moeten komen toch?

Als je het hele artikel wil bekijken, of als je wil kennis maken met El Apurón, klik je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven