Zonder Dozen

Hieronder zie je onze laatste verhuisdozen liggen, op weg naar de papiercontainer. Wederom een klein mijlpaaltje neergezet in het traject van ons Grote Plan. Behalve een paar dozen die we op de twee zoldertje van het Grote Huis als bewaardozen gebruiken, zijn er geen uit te pakken verhuisdozen meer!

 

Gisteren gingen ze leeg, nadat Ruud in de twee kleine  betonnen  schuurtjes achter het Grote Huis stellingkasten uit Zweden in elkaar had gezet.  We hadden niet verwacht dat we nog zoveel spullen in de kleine schuurtjes kwijt zouden kunnen. Meevaller. Voorlopig hoeven we geen geld uit te geven aan het bouwen van een opslagruimte. Zelfs onze fietsen kunnen voor het eerst echt binnen staan.

 

In onze boomgaard is het nieuwe ‘Sinaasappelseizoen’ weer begonnen. De ‘Navelinas Lates’ zijn rijp om te plukken. We hebben een stuk of vijf bomen van dat type in de boomgaard staan. Twee ervan staan nu vol met rijpe vruchten. De andere drie zijn een stuk kleiner, want vorig jaar tot aan de stam afgesnoeid.

 

De sinaasappelsap uit eigen bongerd smaakt toch echt veeel lekkerder dan andere sinaasappelsap.

 

De quiz blijkt nogal moeilijk te zijn. We geven daarom nog maar weer een paar letters prijs. Alle letters vind je hieronder nog een keer.

 

Op de bouw is deze week niet heel erg veel gebeurd. Óscar heeft een weekje (welverdiende) vakantie en zijn werknemers nemen het er dan ook een beetje van, kennelijk. Ze kunnen ook niet goed verder, als er niemand is die knopen doorhakt over de juiste volgorde der dingen. Het zij maar even zo.

In een werkplaats van het bedrijf van Óscar in El Paso, is deze week het hout voor het dak van het Eerste Kleine Huisje aangekomen en door José in de beits gezet. Ruud heeft er eergisteren een kort bezoekje gebracht, onderweg naar zijn 144ste naleveringsafspraak bij het afhaalpunt van de Ikea,  en zag dat het goed was. Mooie kleur, nu er in één keer de goede beits op zit.

 

Volgende week komen de twee timmermannen. Ze maken eerst het houten dak voor het Eerste Kleine Huis klaar. Daarna pas komen de veranda’s van het Grote Huis en de andere timmerman-afwerkklussen aan dat huis aan de beurt. Met deze volgorde kunnen de metselaars zo snel mogelijk weer aan de slag in het kleine huis. Elders is er voor hen geen werk meer, op het moment. Het is niet onze ideale volgorde, maar we leggen ons er maar bij neer, gegeven de omstandigheden.

2 gedachten over “Zonder Dozen”

  1. Dag Ruud en Theunis,
    volgens mij heb ik de puzzel opgelost. Met dank aan jullie aanwijzingen:)
    de naam verwijst naar de eenkleurige gierzwaluwen (Apus unicolor), die veel over jullie land scheren.

    1. Hoi Jeroen, zonder het beestje bij de naam te noemen, denk ik idd dat je de puzzel hebt opgelost. Je bent nummer drie van drie. Voorlopig hangen de tegeltjes nog niet aan de muur, want ons huis moet eerst nog voor de laatste keer worden geschilderd. De quiz loopt dus nog door voor de wat ’tragere puzzelaars’:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven