Dak Twee

Nu het Grote Huis (bijna) af is, komt de bouw van het Eerste Kleine Huis eindelijk uit de pauzestand. Vorige week al werd het hout voor het dak geleverd en geschilderd in een werkplaats van Óscar. Afgelopen maandag begonnen twee timmermannen in dienst van het bedrijf van Óscar met het opbouwen van het dak. In alle vroegte werden de durmientes gelegd, de horizontale dragende balken op de muur. Maar daarna begon het te regenen en moest het werk worden gestopt.

Op de maandagochtend en eerste deel van de middag hadden we zowaar te maken met een echte ‘regendag’.  Een zuidwester storm bracht horizontale regen (en veel moddertroep) over ons heen. In totaal viel er een kleine 20mm regen. Erg fijn, want erg nodig, maar wel een beetje fout getimed. Je kunt niet alles hebben. In het geweld van de wind sneuvelde één van onze plastic buitenstoeltjes. Meegevoerd door de wind en gescheiden van één van de vier stoelpoten. Ons Grote Huis doorstond de storm echter glansrijk. Geen schade. Geen lekkages. Toch een geruststelling voor met name Ruud. Bij de eerste storm over ons nieuw opgeleverde huis in Almelo destijds, ging dat heel anders en mochten we na afloop dakpannen rapen…

 

Ook op de dinsdagochtend was er regen. Maar daarna brak de Canarische zon weer door en kon men aan de slag. De beide timmermannen werkten door tot aan zonsondergang. Die gaat momenteel rond half8, kwart voor 8 onder. Ze maakten zo een lange werkdag waarin ze het tijdverlies van de maandag weer goed maakten. Het resultaat zie je hieronder. Wat een verschil met Fernando1 destijds, die elke dag hooguit twintig minuten kwam prutsen en dan weer vertrok, áls hij al verscheen. En de timmermansogen zien het meteen: de lijnen van dít dak zijn wel kaarsrecht, zoals het hoort. De beide timmermannen die nu aan het werk zijn, verstaan hun vak, zoveel is duidelijk.

 

En zo verandert de ‘skyline’ van onze finca weer een beetje verder de geplande richting op. Ook nu valt het ons weer op. Het Eerste Kleine Huis past in het landschap. Het dak zorgt voor een bepaalde harmonie. De finca wordt steeds meer ónze finca.

 

Met al die regenwolken ziet een zonsondergang er heel anders uit dan normaal. Gisterenavond heb ik me twintig minuten staan verwonderen op de stoep achter het Grote Huis. In het echt veel mooier dan op de foto’s hieronder te zien is.

 

Oh ja, en dan hebben we een Winnaar! Zaterdagmiddag rond een uur of vijf, na een hele dag puzzelen en het heen en weer appen van foutieve antwoorden, kwam het eerste correcte antwoord op onze quizvraag binnen. En de winnaar is…. Mevrouw Rebecca van Oostenbrugge uit Renswoude. Gefeliciteerd! Heel knap, vooral omdat mijn moeder geen woord Spaans spreekt.

Later die avond kwam het tweede correcte antwoord binnen van Anne-Wies, onze Nederlandse, bijna-overbuurvrouw (scheelt een paar honderd meter) aan de Camino de Pinto. En zondagavond meldde Jeroen zich als nummer drie met het correcte antwoord.

 

Zoals eerder beschreven: de quiz loopt nog door tot dat de naambordjes aan de straatgevel van het Grote Huis prijken. Dat gaat nog wel even duren, vrees ik. Maar verdere hints zijn niet meer nodig. Onder de juiste inzendingen verloten we op die dag een fles Vega Norte Blanco. Door de winnaar zelf af te halen.

3 gedachten over “Dak Twee”

    1. Nee Hans, dat zit anders. Mijn moeder was de eerste met een correct antwoord. Als enige extra hint heeft ze na 28 pogingen van mij de positie van de letter ‘ñ’ cadeau gekregen, als beloning voor de inzet. De prijs moeten we nog verloten onder de goede inzendingen. Wil jij misschien de rol van ‘eerlijke notaris’ bij de verloting op je nemen? Dan moet je het wel goed vinden dat je met je hoofd op ons blog verschijnt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven