Binnen Staan

Sinds vandaag kunnen we ‘binnen’ staan in het toekomstige grote huis. Vandaag is in het nieuwbouwgedeelte het houten dak afgekomen en is de nok afgesloten.

 

De foto’s hieronder geven een idee van hoe de binnenzijde van het dak, het plafond, eruit ziet. Ruud en ik zijn blij met de lakkleur die we hebben gekozen en met het feit dat je de structuur van het hout zo mooi door de laklagen heen ziet.

 

Even vergelijken met Sketchup. De echte kleur is beter, vinden wij. Die kleur past straks ook beter bij de kleur van onze meubels. De kleuren in ons bedenkmodel benaderen de werkelijkheid weliswaar, maar worden net niet nauwkeurig genoeg weer gegeven..

 

We zijn nog niet helemaal tevreden over de afwerking van de nok van het dak. Het lijkt erop dat de voorgezaagde balken niet helemaal op de juiste maat zijn gezaagd, of dat de muren van het huis niet 100% op maat staan, wie het weet mag het zeggen. Fernando de timmerman heeft al wel wat cosmetische aanpassingen gemaakt. Maar het resultaat is nog niet voldoende, het moet nog wat beter. Gelukkig zijn Ruud en ik het er al wel over eens dat ‘het totaalplaatje’ goed genoeg is. We gaan er geen halszaak van maken.  Maar dat moeten jullie nog  niet aan Óscar en Fernando  vertellen. Best lastige materie soms, een huis laten bouwen.

 

Inmiddels zijn ook de dakpannen gearriveerd, of in elk geval deels gearriveerd. Ruud en ik vinden het moeilijk om te beoordelen of dit alles is. Het lijkt ons nog wat weinig. Wel mooi om te zien dat er vrijwel geen kleurverschil is met de dakpannen van het oude gedeelte. Terwijl die dakpannen al sinds 2012 in de zon liggen te bakken.

Morgen wordt het dekfolie (zo noem ik het maar) helemaal bevestigd. Daar overheen komt dan nog een isolerende laag. Daar overheen weer worden de ‘uralitas’, een soort van golfplaten bevestigd. Je kunt ze zien liggen  op de foto van de dakpannen, rechts van de dakpannen. Aan die golfplaten worden de dakpannen verlijmd, met een cementlaag aan de onderzijde van het dak, waar dak en muur elkaar ontmoeten.

 

Het grote huis wordt steeds meer ‘ons grote huis’, zoals we het bedoeld hadden. Nu ik weet hoe het houten dak geworden is, ben ik alweer nieuwsgierig naar hoe het huis er uit zal zien als de dakpannen liggen.

Het blijft leuk om te bekijken hoe het bouwen van zo’n huis in zijn werk gaat en hoe het stapje voor stapje en  beetje bij beetje vordert. Elke avond weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven