Eerst Groen, Dan Blauw.

Michel had de website van Isla Bonita Tours eens goed bekeken en had bedacht dat hij het leuk zou vinden om in het ‘Sprookjesbos’ te wandelen. Díe wandeling liepen we daarom afgelopen donderdag met ons drieën. Isla Bonita Tours is de club waarvoor Ruud met regelmaat gidswandelingen of sterrenkijkavonden verzorgt.

Met de term ‘Sprookjesbos’ wordt het laurierbos in de omgeving van de Cubo de la Galga aangeprezen in de toeristenfolder. Ruud en ik liepen de wandeling al eens eerder tijdens een vakantie in 2009.  Destijds vond ik de wandeling een beetje netnietleukgenoeg, mede doordat ik de klimpartijen zwaar vond. Elf jaar later, met inmiddels geoefende bergkuiten (?) vond ik de wandeling helemaal niet zwaar. Het kan verkeren. Misschien hielp het ook dat Ruud een alternatief startpunt voor de wandeling vond, waardoor de klim naar het dichte deel van het bos een paar honderd meter langer met de auto kon worden afgelegd.

 

We begonnen met een korte steile klim. Daarna ging het op en af zonder al te veel inspanning door een prachtig dichtbegroeid regenwoud. Veel varens. Veel witte bloemetjes in de schaduw. Af en toe een prachtig spel van fel zonlicht en donkere, groene schaduwen. Overal de kruidige lucht van vochtig blad.

 

De wandeling ging van groen, groener, groenst. Overal hoorde je vogels fluiten, vooral merels. De zon scheen fel en je zag voortdurend kleine insectjes in het zonlicht dansen. We liepen door een prachtig betoverend landschap.

 

Klimmend door het groen kwamen we uit op de het uitzichtpunt van La Somada Alta. Van hier hadden we een prachtig uitzicht op de oostkust van het eiland. Het was er wel wat druk. Cubo de la Galga staat in alle toeristische wandelgidsjes en dat merk je wel onderweg.

 

Vanaf de Somada Alta daalden we via smalle holle weggetjes tussen rotsen en onderlangs boomheide terug naar ons beginpunt.

 

De wandeling had een lengte van ongeveer drie en een halve kilometer. We deden er ruim twee uur over.

 

Na het groen het blauw. Vlakbij de Cubo ligt het natuurzwembad van Charco Azul. Verscholen achter de banananplantages is er bij Charco Azul een klein afgeschermd zwembad uitgehouwen in de rotskust, afgeschermd van de golfslag van de Atlantische Oceaan.

 

Ruud en ik hadden in al onze jaren op La Palma het zwembad van Charco Azul nog nooit bezocht. We vonden het er mooi. Al dat heldere blauw is een verademing voor je ogen na al het groen van het laurierbos. Maar het zwembad van La Fajana, dat iets verder naar het noorden ligt, vinden we uiteindelijk toch leuker.

 

We hadden een mooie afwisselende dag in het prachtige noorden van La Palma.

Eerst groen, dan blauw  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

2 gedachten over “Eerst Groen, Dan Blauw.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven