Voortgang

Elke avond klim ik op mijn fiets om te kijken hoe het op de finca is. En hoe het staat met de bouw van de huizen. Ruud heeft van stenen parkeervakken gemaakt omdat één van de bouwvakkers van Óscar er een gewoonte van begon te maken met de auto heen en weer over onze terassen te rijden. Hem erop aanspreken hielp niet echt, maar de stenen spreken kennelijk wel duidelijke taal. Het gebeurt niet meer.

 

Door ons verblijf in Nederland was ik er nog niet aan toe gekomen de stand van zaken aan het einde van de achtste bouwweek op het blog te zetten. Hieronder een inhaalslag. Aan het einde van week 8 was de kroon op de muren van de aanbouw op het grote huis klaar. (Ik durf het C-woord niet meer te gebruiken).

 

Ook werd in week 8 de bekisting aangebracht voor het fundament van het kleinere vakantiehuis op het hoogste terras.

 

En werd het  stalen raster voor het gewapende beton voor de fundering in elkaar gevlochten.

 

Afgelopen maandag, dat was de eerste werkdag van de negende bouwweek, werd het fudament van het huisje gestort.

 

De foto’s hieronder geven een beeld van hoe het is en hoe het moet worden. De omvang van het kleinere vakantiehuis valt ons mee, nu we het in het echt gebouwd zien worden. Dat hadden we al gezien in het Sketchup-model, maar we twijfelden een beetje of het huis niet te klein opgezet was. Valt dus mee, vooralsnog.

 

De zuilen van beton verschenen afgelopen woensdag. Dit is het moment waarop je voor het eerst een beeld krijgt van de omvang van het toekomstige gebouw.

 

En passant werd de patio van het grote huis opgevuld met betoncement.

 

Op donderdag werden de betonzuilen bevrijd van hun bekisting en werd er een begin gemaakt met het metselen van de buitenmuur. Het huis begint op zijn plaats te vallen in het totale landschap van de finca. We vinden de plek nog steeds goed gekozen, al zeggen we het zelf..

 

Afgelopen dinsdag vertelde Óscar ons dat hij komende maandag het hout voor het dak van het grote huis wil laten bezorgen. Vanaf dat moment zouden Ruud en ik enigszins onder tijdsdruk dit hout moeten gaan impregneren met een houtetendeinsectenwerend middel en daarna moeten beitsen in de door ons gekozen donkere ebbenhouten kleur.

 

Maar in tijden van Corona gaan we zien wat er van dit plan overblijft. Sinds vandaag ligt Spanje stil om het voortwoekeren van het virus te vertragen. Ruud is nog wel naar de finca. Dat mag. Want hij werkt er. Werken is toegestaan onder de noodmaatregelen. Verder is het de bedoeling dat je zo weinig mogelijk buiten komt. En er wordt hierop toegezien op het eiland, vertellen collega-gidsen van Ruud met sprekende foto’s via de groepsapp van Isla Bonita Tours. Een vreemd, onwezenlijk idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven