Cubo de la Galga

Cubo de la Galga is een wandeling van een halve dag in het noordoosten van La Palma. Het noordoosten van het eiland staat bekend om laurierbossen en dicht begroeide berghellingen die qua beleving erg in de buurt komen van wat je een regenwoud noemt. De noordoosthoek van het eiland is de plek van het eiland waar de meeste regen valt. De regen wordt door de overheersende passaatwind aangevoerd. Het is er vaak bewolkt.

 

Wij liepen deze wandeling in 2009. (Yep, alweer een item van Het Lijstje). Het was zonnig en de zon stak scherp door de bomen heen.  Persoonlijk ben ik wat minder gecharmeerd van dit deel van het eiland. Te veel bos, te weinig uitzicht. Maar smaken en voorkeuren verschillen. De foto’s laten in elk geval wel zien hoe afwisselend de verschillende landschappen op La Palma zijn.

De wandeling stond destijds beschreven in een ANWB-reisgids. Dit boekje is in mijn langetermijn geheugen blijven hangen vanwege het feit dat: 1) de schrijfster van het boekje heel enthousiast kon schrijven over wandelingen die ze overduidelijk zelf nog nooit gelopen had en 2) het gebruik in de routebeschrijvingen van de term ‘romantisch muildierpad’ voor teringsteile klimpartijen over veel te grote vulkanische rotsstenen. Ook de route van Cubo de la Galga bevat zo’n ‘muildierpad’.

 

Ik kan me nog herinneren dat ik de tocht best zwaar vond en een beetje saai.  Wel heel veel en heel intens groen in alle denkbare kleurschakeringen, voortdurend overal om je heen. Dat vond ik indrukwekkend.  Het was warm. We deden er een kleine vier uur over. Het eindpunt was bij een uitzichtpunt. Iets met een bankje of een muur, tussen hoge struiken. Maar waarover dit punt uitkeek weet ik niet meer. Ik heb er ook geen foto van gemaakt, dus het zal niet bijster interessant zijn geweest. Maar soms gaat een activiteit niet om het eindpunt, maar om de weg er naartoe.  De tijdsduur van de wandeling van ongeveer vier uur, samen met de relatief lange aanrijtijd (want voor de meeste vakantiegangers ligt het noordoosten toch wel redelijk ver weg van ‘het huisje’ of het hotel) maakt de tocht tot een goede dagtrip.

Goed te combineren met een maaltijd vooraf of achteraf op het terras-met-uitzicht-op-de branding bij La Fajana. In combinatie met de autotocht heb je dan heb je zeker een mooie, afwisselende en goed gevulde dag.

Cubo de la Galga  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven