La Palma Thai

Sinds eergisteren zijn we weer terug van een weekje in Nederland. Een weekje NL is leuk en gezellig, en noodzakelijk voor mijn werk, maar ’thuis is waar de honden zijn’, zegt Ruud altijd. En die zijn op La Palma.

Zó zag onze aankomst in NL er uit, ongeveer twintig minuten na het moment van landing op Schiphol. Let vooral op de details rechts in beeld. Venco, Redband en zoete harlekijndrop. Dat hebben ze hier allemaal niet, op La Palma, en dat is toch wel een groot gemis. Maar ’thuis is waar de harlekijndrop is?”. Nou, nee, zo erg is het nu ook weer niet, dat gemis. La Palma blijft ons thuis.

 

Na aankomst op het eiland, woensdag vroeg in de middag, hadden we twee uur te overbruggen voordat het hondenpension weer zou openen, na de middagpauze. We hadden ons voorgenomen om ons best te doen en ook aan de oostkant van het eiland eens een plek te vinden, waar je lekker kunt eten op een terras met uitzicht over de oceaan. Dat was ons in al die jaren nog niet gelukt. Maar nu wel! We vonden Thai!! We ontdekten dat er langs het ‘oude’ strandje bij de hoofdstad Santa Cruz een kleine kiosko is, waar je thais kunt eten. De grote wens van Ruud, vervuld. Thai food op La Palma.

 

Aangezien we om half vier in de ochtend de wekker al hadden horen aflopen, besloten we dat het tijd was voor een warme maaltijd. Tom Ka Kai soep, gebakken rijst en een rode curry met kip. Naast Venco, Redband en Harlekijndrop hadden we ook Thais eten erg gemist op La Palma. Maar dat gemis is nu voorbij.

 

Zo ziet een tevreden Ruud er uit als hij net uit een Thai’s restaurantje komt gelopen.

 

Tudtu Thai Food. Bijna net zo lekker als Baan Isaan uit Nijmegen of Bai Yok uit Zwolle. Adressen uit ons voorbije leven in Nederland. Nu op La Palma alleen nog een winkel vinden waar ze Harlekijndrop verkopen. Of tikkels. Of winegums. Of Grimbergen Dubbel.  Of een adres vinden waar je biftekia met giros en Griekse salade kunt eten. Tips zijn welkom!

Na ons gelukmoment bij Tudtu Thai Food, snel naar Breña Baja om onze harige huisgenoten op te halen.

 

Thuis is waar de honden zijn 🙂 …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven