Das Boot

Met de ouders en zus van Ruud op bezoek gingen we afgelopen maandag de derde dag van een ‘calima’ in. Temperaturen op vrijwel het hele eiland boven de dertig graden. Erg warm en niet heel erg prettig voor bezoekers die zich vooral thuis voelen in het klimaat van, zeg, Noorwegen.

Gelukkig hadden we voor deze dag een ‘koele’ activiteit op het programma staan, ter afsluiting van het lange weekend op La Palma: een tocht met de Bussard. De Bussard was/is de eerste rondvaartboot die vanuit de haven van Tazacorte tochten over zee aanbiedt aan toeristen. Inmiddels varen er meer boten, maar Ruud en ik vinden de tocht met de Bussard nog steeds het leukste.

 

We vertrokken rond half12 vanuit de haven van Tazacorte voor een tocht van ongeveer vier uur langs de noordwestkust van La Palma, en weer terug. Het keerpunt is het haventje van Puntagorda, inmiddels ons dorp 🙂 , dus extra leuk om vanaf de zee te zien. Op de Bussard is plaats voor maximaal twaalf meevarende personen. Onderweg is er gelegenheid om in de oceaan te zwemmen, voor wie dat wil en wordt er een lekkere lunch geserveerd. We hadden het met elkaar erg naar ons zin op de boot en op het water was het heerlijk koel.

 

Het hoogtepunt van de boottocht is natuurlijk de ontmoeting met de dolfijnen. Tijdens deze tocht kwamen we maar liefst drie groepen van dolfijnen tegen. De laatste groep kwam op de valreep van onze tocht  nog in zicht vlak voor de haven van Tazacorte. Een onverwacht ’toetje’. De schipper was zo vriendelijk om nog even ‘om te varen’.  Die derde groep was echt groot. En zo gebeurde het dat we zo’n twintig minuten lang te midden van enkele tientallen dolfijnen in ons bootje op de oceaan dobberden. Overal waar je kon kijken, zag je dolfijn op enig moment. Ook voor Ruud en mij (inmiddels vier van dergelijke tochten gemaakt) een bijzondere ervaring. Dolfijnen zijn gewoon prachtige dieren om naar te kijken.

 

Ik keek vooral. En vergat min of meer om foto’s te maken. Gelukkig was Angelique ook aan boord. Bovenstaande foto’s en filmpje zijn van haar.

Tevreden, voldaan en onder de indruk van de ervaring keerden we aan eind van de middag terug naar de hitte van het bergland. In de tuin van het Boeddhahuis hadden we nog een erg gezellige avond met elkaar met bbq en muziek van DJ Amaretto tot laat in de avond. Het leek wel vakantie. Dinsdag zijn onze eerste echte gasten in het Boeddhahuis weer vertrokken. Met Ruud maakten ze voor vertrek nog een autotocht naar het vulkaanlandschap rond de Tenequia, in het uiterste zuiden van het eiland. Daar was ik niet bij (andere besognes bij een tandarts in Los Llanos) en ik kan daarom geen foto’s laten zien.  De ‘minivakantie’ is weer voorbij.  Ruud en ik vonden het erg gezellig.

 

Meer informatie over de Bussard vind je  hier. En hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven