Dolfijnen kijken

Vanuit de haven van het stadje Tazacorte zijn er twee bedrijven actief die je een ‘dolfijnenexcursie’ aanbieden. De boten varen langs de westkust van het eiland, vanaf Tazacorte tot het haventje van Puntagorda en dan weer terug. Op zoek naar dolfijnen en (incidenteel) een walvis.

Wij vinden de ‘dolfijnenboot’ van Bussard het leukste. (We hebben op alle concurerende boten meegevaren).  De Bussard was het eerste schip dat deze toeristische activiteit verzorgde. Er kunnen maximaal twaalf personen per vaart aan boord. Dat is prettig overzichtelijk. De Bussard vaart niet snel, doet ruim drie uur over het tochtje. Omdat de Bussard geen snelheid kan maken, ligt de nadruk op boottocht zelf en de hapjes en drankjes die tijdens de tocht verzorgd worden. We hebben twee keer met de boot meegevaren en twee keer was er sprake van een bijzonder relaxte en gemoedelijke sfeer.

 

Halverwege de tocht is er gelegenheid om te zwemmen. Ik moest als volwassen man even de schaamte overwinnen om tegelijkertijd met aanwezige kinderen de oceaan in te springen, maar de ervaring is geweldig en het overwinnen van de schaamte meer dan waard.

 

De tickets voor de tocht zijn vrij prijzig (iets meer dan 50 euro geloof ik), maar inclusief maaltijd het bedrag waard. Je hebt er een leuke dagtrip aan als je op vakantie bent. Meer informatie is te vinden op  de website Ocean Explorer.

Als je in Tazacorte naar de haven rijdt zie je eigenlijk alleen maar betonnen muren en vraag je af of je wel goed zit en, als dat zo is, of je dan gewoon naar binnen mag rijden. Ja, je zit goed en ja, je mag gewoon naar binnen rijden. Verderop is parkeergelegenheid en het  haventje zelf is best gezellig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven