Kapsalon

Afgelopen zaterdag en zondag was het feest in Puntagorda. Op het terrein van de Mercadillo werd de (inmiddels jaarlijkse) Feria Culturas del Mundo gehouden. Er kwamen duizenden mensen op af.

 

Ruud en ik waren er op zaterdagmiddag (en een stukje van de avond). De kern van de Feria Cultura del Mundo is culinair. Naast de reguliere boerenmarkt staan er op het plein voor het Mercadillogebouw kraampjes waar je kleine gerechtjes uit tal van landen kunt kopen en eten voor kleine prijsjes. Daarnaast zijn er optredens van dansgroepen uit sommige van die landen en zijn er concerten van life bandjes (vooral latijnsamerikaanse muziek).

 

Er waren kraampjes met gerechten uit onder andere Cuba, Venezuela, Colombia, Filipijnen, Duitsland, India, Syrië, België (trapistenbier!), Brazilië, Mexico en Chili. Nederland was vertegenwoordigd met een kraampje waar je ‘pannenkoek’ en ‘rookworst’ kon kopen. Ruud en ik vonden vooral de kebab uit Syrië en de Kofte uit India erg lekker. Volgend jaar hopen we op een kraampje uit Thailand..

 

Het geheel heeft een hoog koningsdaggehalte. Alleen dan zonder oranje & commercie en met een sfeer waar iedereen iedereen kent en eens gezellig bijpraat met elkaar. Vanaf het hele eiland komen de mensen op het evenement af. Het  dorp stond vol met geparkeerde auto’s.

 

Met Jacky, een Nederlandse kennis uit Puntagorda, kwamen we tot de slotsom dat we de Nederlandse pannekoek niet heel erg smakelijk vonden. Volgend jaar maar eens een echte hollandse ‘automatiek’ op de Feria neerzetten, met kroketten, frikandellen, berenhappen, bitterballen en voor de echte liefhebben een heuse ‘peluqueria’?  Jacky wil wel achter de frituur. Zegt ze.

Van Ruud kwam verder nog het lumineuze idee om hutspot met klapstuk te serveren en niets te vertellen over de achtergronden van deze maaltijd ten tijde van het Leidens Ontzet. Gewoon voor de grap.

Eén antwoord op “Kapsalon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *