Berusten

De bouwvergunning is er nog steeds niet. Het Cabildo heeft inmiddels wel een officiële reactie naar de gemeente Puntagorda gestuurd, waarin onze aanvraag is goed gekeurd, onder voorbehoud van een aanpassing van een detail rond het afvoeren van het afvalwater. Dat detail was voor alle betrokkenen een onaangename verrassing. Effectief is het ingediende proyecto immers vooralsnog afgekeurd. De gemeente heeft nog geen toestemming van de eilandregering om een bouwvergunning af te geven. We kunnen nog steeds niet beginnen met de bouw. We wachten nu al 313 dagen op die toestemming.

 

Een flinke tegenvaller, vooral gevoelsmatig. Ruud en ik hadden ons er een beetje op verheugd dat er deze week zou worden begonnen met de grondwerkzaamheden voor onze eerste twee huisjes. Niet dus.

Het Canarische equivalent van wat we in Nederland een waterschap zouden noemen, moet nu de afvoerwateraanpassing op het proyecto beoordelen en goedkeuren. Die aanpassing moet eerst nog worden uitgewerkt door onze architect. De verwachte doorlooptijd van het geheel is ongeveer twee maanden. Daar moeten we het mee doen.

Na aanvankelijke teleurstelling overheerst bij ons nu eigenlijk vooral een gevoel van berusting. Die vergunning zal er uiteindelijk wel komen en wat zijn een paar maanden op de eeuwigheid als het erop aan komt? Intussen hebben we het erg naar ons zin in ons Boeddhahuis en met ons dagelijkse leven hier op het eiland. Op het internet vond ik onderstaande tegelwijsheid. ‘Alles komt goed voor wie kan wachten’, zo is het gevoel. Wij zijn inmiddels best goed in wachten 🙂

 

We zijn wél heel erg blij dat we nog altijd een inkomen hebben dat doorloopt vanuit Nederland en niet afhankelijk is van de voortgang van ons project op La Palma. Ook is het fijn dat Ruud op La Palma inmiddels een baan heeft gevonden als wandelgids. Als dat allemaal niet het geval was geweest, zouden we nu heel erg aan het nagelbijten zijn en zou ons avontuur een hoog ‘ikvertrekgehalte’ hebben gekregen met nu de scene waarin de donkere wolken zich samentrekken boven de dappere maar onbezonnen landverhuizers. Die stress blijft ons gelukkig bespaard. We hopen nu ergens in juni alsnog te kunnen beginnen met de bouw. Vamos a ver.

4 gedachten over “Berusten”

 1. Wat een tegenvaller idd! Maar de tegelspreuk is prachtig.
  En wat leuk dat Ruud wandelgids is geworden. Past perfect bij hem!

  1. Hoi Marike, ik zit nog wel in mijn ‘inwerkperiode’ hoor… Maar het is inderdaad snel gegaan en de ervaringen tot nu toe smaken naar meer!

 2. Hans en Astrid

  Hoi Ruud en Teunis,
  Een leuk en minder leuk bericht. Wat hartstikke fijn dat Ruud als wandelgids aan de slag kan. Is dat in de buurt van Puntagorda of het eiland rond?
  Minder leuk dat de bouw nog niet kan starten maar alles sal reg kom.
  PS: “jullie” tulpenboom stond dit jaar weer prachtig in bloei.

  1. Hoi Astrid en Hans. Laten we met de tulpenboom toch nog iets ’tastbaars’ achter in het Kollenveld. Het weer in NL was natuurlijk ook supermooi dit voorjaar. Ruud gaat in eerste instantie gidsen in de Caldeira de Taburiente. Later waarschijnlijk ook wandelingen over de vulkaankam tussen de Pico de la Cruz en de Pico de la Nieve en de wandeling bij Los Tilos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven