3560 KVG

Hij is er! De Volkswagen Caddy, waarop we zo lang met smart hebben gewacht. Hij heet 3560 KVG, wat staat voor ‘Komt Vast Gauw’. Sinds gisteravond staat hij inderdaad op de oprit van het Boeddhahuis en mogen we de auto vijf jaar lang ‘onze auto’ noemen, zo lang we de maandelijkse leasetermijnen maar blijven betalen.

 

Gisterenavond rond een uur of half 7 kreeg ik een whatsapp-bericht van Javier, de bankman van de Caixabank in Tazacorte, dat hij nú bij de Volkswagendealer in Los Llanos stond om ons via whatsapp een foto te kunnen sturen van de auto die eindelijk voor ons beschikbaar was, dus mét een matricula, een nummerplaat. Ruud was toen al onderweg om de auto op te halen, maar ze hebben elkaar net mis gelopen. Wel een leuk gebaar van de man.

 

Nu de auto er is, kunnen we aan de slag met een aantal doe-dingen die maar bleven liggen bij gebrek aan transportmogelijkheden. Er kunnen wat apparaten worden gekocht, die nodig zijn voor het onderhoud van de boomgaard op de finca. Mogelijk kan er wat fruit worden afgevoerd, zodat er ook nog wat geld binnenkomt hier in Spanje, naast alles dat er verdwijnt. In dat geval moeten we dat fruit eerst nog wel even plukken, natuurlijk. Sinaasappels genoeg en zelfs wat avocado’s. We moeten nog even zien of het lukt om  dit jaar al fruit te verkopen. Het is immers flink zoeken en uitzoeken hoe alles werkt, hier. Bovendien, twijfelen we of de kwaliteit van de vruchten wel goed genoeg is voor de verkoop. Ook daarin hebben we nog flink wat te leren.

 

Met de komst van de caddy zijn we officieel ‘volledig geïnstalleerd’ en is alles geregeld dat we voor het komend jaar nodig hebben om hier ons dagelijkse leven te kunnen slijten.

 

Deze foto ging vanochtend terug naar Javier, per whatsapp, als bedankje voor al zijn inzet en geploeter en hulp rond het autogebeuren in de afgelopen weken. Zien wij hier een ‘blije bestuurder’?

Het leukste van alles: eindelijk mag ondergetekende ook rondrijden in een auto op La Palma! Met de huurauto’s zat dat er steeds niet in. Arriba, arriba! Andale, andale!

2 gedachten over “3560 KVG”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven