Poederfeest

Het is carnaval, ook op La Palma. Alleen duurt het carnaval hier de hele week. Ruud en ik zijn niet zo van die carnavalgangers. Maar we kregen van kennissen de uitnodiging om met hen mee te gaan naar het feest in Los Llanos, en dat hebben we afgelopen zaterdag gedaan.

Op La Palma bekogel je elkaar tijdens de carnaval met wit poeder. Verder hijs je je in een kostuum, drink je wat, dans je wat en ben je met je vrienden blij. Erg leuk om mee te maken en ook om naar te kijken.

 

Ik vond het erg leuk in Los Llanos. Carnaval in de open lucht onder een half bewolkte hemel,  bij 18 graden, zónder polonaises, is toch heel anders dan vernikkelen in de kou bij minus drie graden celcius, verzuipen in je pakje in de stromende regen of omvallen door gebrek aan zuurstof in bedompte overvolle zaaltjes en cafés, waar de lucht van verschaald bier hangt, om maar niet te spreken over andere luchtjes.

Het zou zo maar kunnen dat we volgend jaar meer werk gaan maken van de carnaval, nu we in het verre zuiden zijn. Ruud en ik zouden in elk geval ‘Los Indianos’, het carnavalsfeest van Santa Cruz de la Palma een keer mee willen maken. Dat wordt vandaag gevierd. Maar, vandaag moet ik werken… En met een (simpel) kostuum aan wat ronddwalen door Los Llanos volgend jaar, lijkt me ook wel wat.

2 gedachten over “Poederfeest”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven