Verjaardagsfeest #49

Donderdag was Ruud jarig. Als één van ons jarig is, hebben we als het even kan beiden een vrije dag, die we zonder verjaardagsgasten met ons 2 doorbrengen. Zo ging het ook afgelopen donderdag.

 

Het was mooi weer, hooguit een beetje koud. We besloten om samen met de honden de boswandeling naar Las Briëstas te maken. Boven Puntagorda ligt op zo’n 1.300 meter hoogte een gebied vol dennenbossen en wijnvelden. Het is er erg mooi en door de wijnvelden is dit van alle wandelingen die we op het eiland kennen één van de wandelingen die  het meest varieert met de seizoenen. In februari zijn de wijnvelden nog helemaal kaal. Dat heeft zijn eigen schoonheid, vind ik.

 

Het was op deze hoogte maar net twaalf graden. Maar de zon scheen en het was windstil. Ideaal wandelweer. De amandelbomen waren uitgebloeid maar de meeste bloemen moeten op deze hoogte nog uitkomen. Vanaf half maart en in de maanden april en mei is het hier echt prachtig. De honden genoten en maakten een voettocht over de hellingen die ongeveer vier keer zo lang was als de wandeling die Ruud en ik maakten. Aan het eind waren ze flink moe. De rest van de dag hadden we geen kind meer aan ze.

 

We hadden een mooie ochtend op deze manier. De middag brachten we deels door in Los Llanos, alwaar we de Lidl hebben verkend. We worden geacht om bij de Lidl eens in de paar weken onze voorraden aan te vullen. En inderdaad: het wasmiddel is er erg goedkoop en ze hebben er goede hamburgers. En vooral ook: colasnoepjes en drop!

Deze foto maakte ik na afloop van de wandeling, op de terugweg naar Puntagorda. Met de telefoon, door de voorruit van de auto.

 

Het VerjaardagsFeest sloten we af bij Flor de Lotus, onze megafavoriete Pizzeria in het dorp. Gelukkig was de pizzaman open, want dat is niet altijd vanzelfsprekend. Pizza Cuatro Quesos. Pizza Espinacas. Fles Traviesa Blanco. Fles Agua sin gaz. Altijd hetzelfde. Altijd lekker. Altijd gezellig!

 

Het allerleukste van deze dag was, dat we nu sinds tien dagen weer terug op La Palma zijn. Normaliter zouden we op de elfde dag weer naar huis moeten. Nu zíjn we thuis! Helemaal tevreden hierover liepen we onder een heldere sterrenhemel terug naar het Boeddhahuis.

Berichtje voor Michel: Ruud en ik hebben gisteren bedacht dat we in dit gebied een mountainbiketocht gaan uitdenken. Voor in maart of voor later dit jaar. Mét motortje, denk ik…

1 gedachte over “Verjaardagsfeest #49”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven