Stille Nacht voor Jozef

Sinds eergisteren is het ‘Stille Nacht’ voor Jozef. Hij bevindt zich nu in het donker, netjes ingepakt en opgerold in verhuisinpakpapier in doos ‘woonkamer1’.  In deze veilige positie zal hij per container de reis naar La Palma gaan maken.

 

Het definitieve inpakken is nu echt begonnen. De bovenverdieping is vrijwel leeg of in dozen nu. De eerste verhuisdoos op de benedenverdieping verscheen eergisteren in de woonkamer. We slapen nog een paar dagen op ons matras op de grond. Ergens tussen kerst en oudejaarsdag zullen we ons tijdelijk huis op het vakantiepark gaan betrekken.

 

De Stille nacht zal voor Jozef  ongeveer een jaar  gaan duren, denken we. Hij kan het hebben, hij is wel wat gewend. Als het weer licht wordt, krijgt hij een ereplaatsje in de zon, ergens op de veranda of op de patio van ons nieuwe huis. Met een prachtig uitzicht over de oceaan. En het ruikt er naar denneboom. Belofte maakt schuld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven