Over Hoofdzaken en Bijzaken

Jozef is weer een vrij man. Gisteren hebben we  hem uit zijn benarde positie bij de voordeur van ons huis bevrijd. Hij heeft zijn best gedaan. Dankzij zijn makelaarskwaliteiten is er een geschikte koper gevonden voor ons huis. Weliswaar niet snel, maar wel eerlijk. Hoe het met de kopers zit weet ik niet, maar de verkopers zijn ’tevreden’ met de prijs. Best wel conform de belofte dus. Zie voor de voorgeschiedenis van het beroep dat we op hem hebben gedaan hier en hier.

‘Mission accomplished’, derhalve. Zij het onder voorbehoud van financiering. Zo lang hebben we niet willen wachten. We vinden dat Jozef weer ‘binnen’ mag komen. Onder voorbehoud van financiering. Gisterenmiddag hebben we hem uit het zand gehaald. Als het onverhoopt mis zou gaan met dat voorbehoud, sturen we hem weer terug. Dat dan weer wel.

 

Het heeft hem kruim gekost om kopers voor ons te vinden. Hij zag er dan ook belabberd uit toen we hem uitgroeven en in de open lucht lieten bijkomen van zijn inspanningen. Hij heeft offers moeten brengen om zijn taak te kunnen voltooien. Het hoofdje van het kindeke Jezus is helaas gesneuveld in de strijd.

 

Maar alles heeft zijn prijs. En je moet hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden, toch? De belangrijkste bijzaak is dat Jozef in de container mee mag naar Spanje en over een tijdje een ereplaatsje krijgt in onze patio op La Palma. Ook zonder het hoofdje van zijn enig geboren zoon.

2 gedachten over “Over Hoofdzaken en Bijzaken”

 1. Teunis weer een leuk verhaal over Jozef.
  Het is altijd grappig om het blog te lezen.
  Zo blijven we op de hoogte van alles.
  En heeft het duimen voor jullie geholpen ?
  Dat is nu wel zeker gefeliciteerd van ons.
  Ook voor Ruud natuurlijk .
  Groetjes Pa Ma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven