De Mooiste Bergtop van La Palma

De mooiste bergtop van La Palma is  de Pico Birigoyo. Vind ik. De Birigoyo is de meest noordelijk gelegen top van de Cumbre Vieja, de zuidelijke vulkaanketen op het eiland. Op de foto hieronder zie je de kegel van de vulkaan, gezien vanaf de LP212, vanuit het noordwesten. De Birigoyo is de meest linkse van de drie bergtoppen die je op de foto ziet.

 

De Birigoyo ligt zo’n beetje precies in het midden van het eiland. Bij helder weer heb je naar alle kanten uitzicht. In het noorden zie je de Cumbre Nueva en de grote vulkaankrater van de Caldeira de Taburiente. In het zuiden kijk je uit over de vulkaankegels van de Cumbre Vieja. In het oosten kijk je neer op de hoofdstad Santa Cruz de la Palma, en kan je de haven zien liggen. In het westen kijk je uit over de Aridanevallei en de stadjes El Paso, Los Llanos en Tazacorte. En overal om je heen is er de oceaan.

 

Je kunt op een heldere dag de eilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro zien liggen, ver weg in de oceaan. Op de foto hieronder zie je het eiland  Tenerife en El Teide, de grootste vulkaan van dat eiland en  ook van alle Canarische Eilanden samen.

 

Een paar jaar geleden maakte Ruud de panorama-foto’s hieronder vanaf de  top van de Pico Birigoyo. De bovenste foto toont het uitzicht over de Caldeira de Taburiente en de Aridanevallei. De onderste foto toont het uitzicht over de Cumbre Vieja. Als je goed kijkt zie je links van de vulkaantoppen de eilanden Tenerife en La Gomera liggen in de nevels en zie je rechts van de vulkaantoppen het eiland El Hierro.

 

Er is een mooie, niet al te zware wandelroute naar de top van de Birigoyo. De wandeling begint bij de picnicplek van El Pilar. Kijk hier voor een beschrijving van deze wandeling, en nog meer foto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven