Volle Maan

De foto’s hieronder maakte ruud in Augustus 2014. Midden in de nacht bij volle maan. Het landschap is betoverend. Behalve tjirpende krekels is er geen geluid. Het maanlicht is overal aanwezig en glinstert in de verte zacht op de ocaan. Het is windstil en de zomernachtlucht voelt zwoel aan. Je ruikt de geur van dennenaalden, lavendel en droog gras.

 

In zo’n nacht wil je niet slapen. Je wil buiten blijven en alles wat je ziet, hoort en ruikt  in je opzuigen. Met iets van alcohol erbij. En nooit meer vergeten.

 

 

Deze foto’s maakte ik een jaar eerder. Gewoon ‘uit het handje’.  Op de onderste foto een samenstand van de maan en Venus. Beetje van mij en een beetje van Amaretto. Het uitzicht op de oceaan is zo verschrikkelijk mooi op een warme zomernacht met volle maan. Dat is niet te vatten op een foto. Het laatste plaatje hierboven is maar een slap aftreksel van hoe het ‘echt’ is.

1 gedachte over “Volle Maan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven