Glazen Bol

‘Een model is een gestyleerde weergave van de werkelijkheid’, leerde ik vroeger tijdens mijn eerste les algemene economie op het vwo. Met sketchup kan je hele leuke gestyleerde weergaves van de werkelijkheid maken. Je kan er zelfs mee in de toekomst kijken, min of meer. Na twee avondjes knutselen komen onderstaande plaatjes uit de glazen bol.

Dit is de villa, het grote huis, geplaatst in de tuin en boomgaard zoals Ruud en ik nu ongeveer voor ogen hebben. Je ziet de noordkant van onze finca, ongeveer een vijfde van het totaal. Dit stuk van onze finca willen we ‘prive’ houden, met uitzondering van het onderste terras, waar we avocadobomen denken te gaan planten.

 

Sketchup is echt een geweldig stuk software. Je kunt tot in detail een beeld krijgen van hoe je plannen er ongeveer in werkelijkheid uit gaan zien, later.. Hieronder laat ik een aantal indrukken zien.

Als je op de zuidwesthoek van het model staat, ziet het er zo uit.

 

Als je op de zuidoosthoek staat, zie je dit. De entree van de villa.

 

Vanuit de noordoosthoek is dit het uitzicht. Wel vanuit een iets hoger perspectief gezien, omdat je anders midden tussen de sinaasappelbomen staat en dan alleen maar sinaasappelbomen ziet.

 

Vanuit de noordwesthoek ziet het geheel er zo uit.

 

Onderstaand plaatje geeft een indruk van hoe we onze tuin op het middelste terras ongeveer zullen gaan inrichten. Het terras bij het zwembad mag niet te groot zijn, omdat er regels zijn hoeveel vierkante meter van ons kavel we mogen bestraten/bebouwen. Het gras dat je op de afbeelding ziet, zal geen ‘Nederlands’ gazonnetje zijn, maar kortgehouden onkruid, dat in de zomer gewoon bruin mee zal kleuren met de rest.

 

Dit zie je als je boven aan de trap staat, die je van het huis naar het middelste terras brengt. ‘Even wuiven misschien?’ Zo voelt het volgens mij als je daar staat.

 

Zo ziet het er uit als je vlak bij het zwembad zit. Als ik het goed heb, komt hier ’s ochtends rond een uur of half negen, de zon vanuit het oosten net boven de berg en het huis uit. De ideale ontbijtplek bij mooi weer, met een parasolletje voor Ruud. Maar nog even proefondervindelijk ervaren of de zon hier inderdaad al rond ontbijttijd verschijnt.

 

Dit zie je als je een hond bent, en ergens in de tuin rondsnuffelt en even opkijkt waar de baasjes zijn.

 

Dit zie je als je huurder bent van een van de casa’s en nieuwsgierig bent naar het zwembad van de villa. Helemaal niks. Let op het hekje. Dat kan op slot, is het plan.

 

De plannen zien er prachtig uit, vinden wij. Het zal nog wel even duren voordat we aan de hand van de plaatjes kunnen vergelijken hoe het in het ‘echt’ geworden is. Sketchup helpt in elk geval wel om plannen concreet te maken. Ooit hebben we dergelijke plaatjes gemaakt van ons huidige huis en onze tuin in Almelo, toen het nog gebouwd moest worden: De plaatjes en de werkelijkheid een paar jaar later leken als twee druppels water op elkaar. We hebben dus goede hoop..

Nog 1 plaatje dan, om het af te leren 🙂  Dit ziet een duif als hij vanuit richting zee naar de villa vliegt en juist op het goede moment naar beneden kijkt.

 

 

4 gedachten over “Glazen Bol”

  1. Ziet er heel mooi en lux uit. In ieder geval nog genoeg werk te doen de komend tijd. Vervelen zullen jullie je hier niet. Groetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven