We volgen het Pipo-Schema

Dag Vogels. Dag Bloemen. Dag Mensen. Slaap lekker. Ruud en ik zijn nu echt begonnen met de voorbereidingen voor het Grote Vertrek naar La Palma. We volgen daarbij het Pipo-Schema.

 

Eerst nemen we afscheid van onze dieren, behalve de honden natuurlijk. De honden gaan met ons mee. We weten nog niet precies hoe we dat gaan aanpakken, overigens. Met de boot of met het vliegtuig, that’s the question.  ‘Dag Vogels’.

Waarschijnlijk ergens in het najaar, maar uiterlijk op 1 febuari volgend jaar, volgt ons afscheid van de tuin. En passant nemen we op dat moment ook afscheid van  het huis dat bij die tuin hoort. Destijds kozen we voor de plek en de tuin, niet voor het huis. Het huis was een afgeleide van onze keuze voor de tuin (en eigenlijk veuls te groot voor twee personen). We nemen dus afscheid van de tuin. ‘Dag Bloemen’.

In de loop van februari volgend jaar verwachten we dan echt te vertrekken. We zullen zeer frequent gaan pendelen tussen La Palma en Nederland. Maar toch zal het vertrek volgend voorjaar een soort van afscheid zijn van velen. ‘Dag Mensen.’

 

Conform fase1 van het Pipo-Schema hebben Ruud en ik  woensdag    afscheid genomen van onze (nog resterende) parkieten. We hebben een goed nieuw huis voor ze gevonden. Misschien komt het afscheid een beetje vroeg, maar de maand augstus is voor ons beiden een relatief rustige maand op het werk. In augustus moeten we daarom gebruik maken van de tijd die er is en ons huis in Almelo zo leeg mogelijk krijgen, is de gedachte.

 

Parkieten horen sinds 1992 bij ons dagelijks leven. Generaties kwamen en gingen.  Elke parkiet heeft zijn eigen manier van doen en zijn eigen kleine karaktertje. Het is steeds weer mooi om dat te ontdekken en te bekijken. Het is grappig om patronen te ontdekken en te herkennen hoe de parkieten met elkaar om gaan. Wie is er de baas? En wie zijn de sous-chefs? Wie houdt van wie? Wie heeft de pest aan wie?

 

De lege voliere die er nu nog staat, doet wel een beetje pijn. Het hoort niet zo. Binnenkort te zien op Marktplaats. Augustus Leegmaakmaand.  Alles gaat voorbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven