Afdankertjes Scoren

Sinds afgelopen maandag zijn we weer in ‘actiemodus’. Op die dag tekenden we de overeenkomst voor de verkoop van ons huis. Tot dit moment stonden we vooral in de wachtstand. Want wie weet zou het huis niet op tijd worden verkocht of zou de opbrengst van de verkoop tegenvallen.  In die scenario’s zouden we onze plannen flink moeten aanpassen. Maar gelukkig is niets van dit alles nu het geval en kan alle stress plaatsmaken voor ACTIE.

Inmiddels hebben we naast alle plannen en schema’s in Excel en Sketchup nu ook een pracht van een mindmap gemaakt met leuke gekleurde secties en flink veel vakjes die we in de juiste volgorde moeten afwerken om aan het eind in een volledig gestoffeerd en gemeubileerd El Naranjal met hele leuke vakantiehuisjes en veeeel sinaasappels uit te komen. Een van de eerste vakjes in de sectie ‘verhuizen’ schrijft voor dat we kastjes moeten gaan kopen op marktplaats. Teak houten kastjes. Sinds donderdag zijn we hier flink druk mee geweest. Eerst achter de laptop, daarna met mobiele telefoon en huurbus. Marktplaats is best leuk als je tijd en geld hebt om uitgebreid te zoeken, te passen en te meten. Zelfs als het overdag rond de 33 graden heet is.

Hieronder zie je Ruud rondrijden in de huurbus uit Hengelo, toen hij het nog niet zo warm had.

 

We zijn geslaagd in onze opzet. Het vakje in de mindmap kan worden afgevinkt. Voor net iets minder dan zes honderd euro hebben we een mooi assortiment aan teak houten kastjes bij elkaar verzameld. Het was ons doel om afdankertjes van anderen te scoren en zo het Ikea-gehalte van onze toekomstige huizen op een betaalbare wijze wat aan banden leggen. Zo fijn dat ‘koloniale meubelen’ in NL inmiddels uit de mode zijn! Wij vinden die meubels mooi. Hieronder een overzicht van wat we bij elkaar gescharreld hebben.

 

Als eerste presenteren wij Model ‘Hardenberg’,  een teak houten dressoirkast voor in de keuken van het grote huis. Ruud en ik vinden dit een hele mooie kast. We kregen hem mee voor veertig euro. ‘Moest weg’. De kast past volgens ons erg goed bij de andere meubels die we al hebben en die we in de keuken hadden bedacht.

 

Model ‘Noord-Deurningen’ is een beetje beschadigd. Dit model is ook van beduidend mindere kwaliteit dan bovenstaand model ‘Hardenberg’ en onderstaand model ‘Gronau’.  Ruud gaat de kast opknappen en dan is de kast bestemd voor de tweede slaapkamer in het grote huis, de kamer die we direct na het verkrijgen van de toeristische vergunning voor dit huis zullen omtoveren van verplichte slaapkamer tot werkruimte.

 

Model ‘Gronau’ is samen met model ‘Hardenberg’ de parel van onze verzameling. Het is een prachtige kast, vinden wij zelf.  De kast was ook de duurste van het hele spul. We hebben nu in NL net zo’n kast in de woonkamer staan alleen dan zonder kruizen op de beide kastdeuren.  Model Gronau zullen we samen met die kast  in de woonkamer van het grote huis gaan plaatsen.

 

Model ‘Apeldoorn’ is een lage kast die we bestemd hebben voor de zithoek van een van de vakantiehuizen. Boven deze kast hopen we een groot schilderij te hangen met een afbeelding van de bloem die dit huisje zijn naam zal geven. Welke bloemennaam het huisje zal krijgen, weten we nog niet.

 

Model ‘Enschede’ is een tweede lage kast die we bedacht hebben voor de zithoek van het andere kleine vakantiehuis. Ook boven deze kast hopen we een schilderij van een bloem te hangen. We hebben al iemand bereid gevonden om de twee bloemenschilderijen voor ons te maken. Maar wie dat is, dat houden we voorlopig nog even stil 🙂

 

Tot slot model ‘Wierden’. Twee kleine koffietafeltjes. Een voor in elk van de twee kleine huizen. We hadden hier eigenlijk iets van Ikea bedacht, maar dat gaat nu dus over.

Een vakje uit de mindmap down. Nog een heleboel andere vakjes te gaan. Morgen en overmorgen gaan we maar weer verder. We denken er over om ook de eettafels van de vakantiehuisjes op Marktplaats te gaan zoeken. Maar dat is nog een kwestie van containerruimteplanning.

1 gedachte over “Afdankertjes Scoren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven