Ondersteboven

Vanaf vandaag is het dan echt officieel. Er staat een bord voor het huis met de naam van een makelaar erop.

 

Voor Ruud en mij was het onverwachts toch wel even ‘een moment’ toen we het bord de grond in hamerden, vanochtend. We zetten een prachtig huis op een geweldige plek te koop, waar we het erg naar ons zin hebben en hebben gehad. Natuurlijk willen we ons huis verkopen vanwege mooie plannen, maar die bestaan voorlopig nog overwegend in Sketchup en Excel. Hoe dan ook: het bord staat er. Er lijkt redelijk veel belangstelling te zijn voor ons huis vanuit de wijk waar we wonen. We gaan zien hoe alles zich ontwikkelt. Met een beetje weemoed in ons hart.

 

Van een collega kreeg Ruud een paar maanden gelegen een beeldje van St. Jozef. Als goede katholiek weet Ruud wat dit betekent. Jozef is de patroonheilige van huizenbezitters (yep, de RK Kerk is echt van ALLE markten thuis, zo blijkt maar weer). Volgens gebruik dienen we het beeldje met het hoofd in het zand in de tuin voor onze voordeur te plaatsen, met zijn gezicht naar de voordeur gekeerd en de rest van zijn lichaam boven de grond. Als we geen tuin zouden hebben gehad, mag dit ook in een bloempotje met aarde naast de deur.┬á Dagelijks doen we dan het volgende gebedje: ‘Heilige Sint Jozef, breng een geschikte koper naar ons huis. Laat de verkoop snel en eerlijk zijn in duet. O Heilige Jozef, antwoord mijn gebed. Amen’. Op deze wijze spannen we de heilige voor ons karretje en zorgt hij voor een mooie transactie, waarmee zowel koper als verkoper tevreden kunnen zijn. Pas als dit geregeld is, wordt het beeldje bevrijd uit zijn benarde positie en krijgt hij als beloning een ereplaatsje in het nieuwe huis.

Hoewel we het cadeau erg leuk vonden, gaan we het zo niet doen. Zo ga je toch niet om met een heilige?

 

Bij ons heeft Jozef NU alvast een ereplaatsje gekregen. In ruil daarvoor hoeven wij NIET ons dagelijkse gebedje te doen, zo hebben we afgesproken. Als St. Jozef ons helpt, mag hij als beloning straks mee in de container naar Spanje en krijgt hij een ereplaatsje in ons nieuwe huis op La Palma (erewoord). En als hij ons niet helpt… dan komt die container naar Spanje er ook niet.

1 gedachte over “Ondersteboven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven