Het Systeem is Verrot

Het irrigatiesysteem van onze finca is verrot. Kakien heeft het in de afgelopen maanden behoorlijk druk gehad met het uitvoeren van de nodige oplap-reparaties. Pas als de grondwerkzaamheden voor onze huizen zijn uitgevoerd, kunnen we echt met de  vervanging van de leidingen beginnen.

 

Een groot deel van het leidingenstelsel ligt onder de grond. Voor elke boom is er een aansluiting met een soort van sproeikop gemaakt die boven de grond uitkomt. De sproeikoppen en bijbehorende aansluitbuizen zijn van pvc. De buizen zijn al behoorlijk op leeftijd en het  materiaal kan niet heel best tegen de zon. Er is dus van alles kapot gebarsten en dat kapot barsten is nog continu aan de gang. Iedere keer als de bomen water krijgen,  springen er wel een of twee sproeikoppen kapot. Die sproeikoppen moeten dan weer vervangen worden. De materiaalkosten zijn niet hoog, maar het is gewoon veel werk om alles steeds te moeten checken en te moeten repareren.

 

 

Tijdens ons laatste verblijf moest er ook een van de ‘hoofdkranen’ bij ons waterverdeelstation worden vervangen. Een werkje voor Ruud en Kakien. Ik bleef met mijn twee linkerhanden op veilige afstand en maakte voor de vorm wat foto’s. Daarna ging ik perziken plukken voor de harde werkers. De lekke kraan zat stevig vast en er werd flink op gezwoegd, voordat het ding los kwam  🙂

 

 

Het is ons plan om na afloop van de grondwerkzaamheden voor de casa’s het ondergrondse buizenstelsel te vervangen voor bovengrondse ethyleenslangen. Die kunnen verschoven worden als we moeten maaien. En we kunnen er altijd bij, als dat nodig is.  Met het huidige systeem weten we dat er flinke lekkages zitten op plekken waar we absoluut niet bij kunnen komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven