Op de E-bike naar de Cumbrecita

We hadden bedacht dat we met de mountainbike naar de Cumbrecita wilden fietsen. Maar vanaf Los Llanos is dat 1.000m klimmen. Da’s best veel. Te veel. Het werd een e-bike.

 

 

We huurden onze e-bikes voor 25 euro per fiets weer bij Emotion Cycling in Los Llanos, de winkel van Tobias Mueller. Van daaruit begonnen we aan de klim naar de Cumbrecita. Volgens Tobias goed te doen op een e-bike. Hij raadde ons aan om na de Cumbrecita nog een stuk naar het zuiden te rijden, over de LP212 tot aan San Nicolas. Vanaf San Nicolas konden we dan via de wandelroute van de Camino Real terug rijden naar Los Llanos. Gemakkelijk te doen met een e-bike. Tobias had gelijk. Het werd een prachtige tocht, door zomerse landschappen met mooie vergezichten.

 

 

De klim van Los Llanos naar de Cumbrecita, via El Paso en het dorpje Valencia,  1.000m in 15 kilometer, deden we in een uurtje. Fluitend. En een beetje fietsend. Het was prachtig weer en tot onze verrassing kon de elektrisch motor van onze fietsen de flink steile hellingen van de route met gemak aan.

Dat was een opsteker. Want naast een leuke fietsmiddag, waren we stiekum ook aan het uitproberen of we straks in Puntagorda mogelijk zo’n e-bike kunnen kopen, zodat we op zo’n fiets te zijner tijd de helling van de Camino de Pinto op kunnen rijden naar het dorp. Op die manier hoeven we niet voor elke kleine boodschap in het dorp de auto te pakken.  De e-bike van Tobias is glansrijk door de test gekomen. Inmiddels staan we op zijn lijstje om bij gelegenheid een afgeschreven tweedehands bij hem te kopen.

 

 

Vanaf de Cumbrecita reden we in een lange, gelijkmatige glijvlucht de resterende kilometers in een prettige afdaling. Er was geen hulpmotortje meer nodig. De LP112 is een mooie asfaltweg met relatief weinig autoverkeer. Prima om te fietsen. Op de fiets heb je een mooi uitzicht op de kale top van de Pico Birigoyo en de overige vulkanen van de Cumbra Vieja.

 

 

In totaal deden we met veel tussenstops en fotomomentjes iets meer dan vier uur over onze fietstocht. Mountainbiken op La Palma is leuk en smaakt naar meer. Met EN zonder hulpmotoren. En. Als het aan ons ligt, en als we het te zijner tijd kunnen betalen, gaan we straks gewoon op de fiets boodschappen doen in Puntagorda. MET een motortje.

Op de e-bike naar de Cumbrecita  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

4 gedachten over “Op de E-bike naar de Cumbrecita”

    1. He Michel, dan stel ik de barraquitovraag aan je: SIN of CON (hulpmotortje in dit geval). Zeker weten een leuke tocht voor november 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven