Het Plan (10) – De Villa – Het Dak Eraf

De plannenmakerij vordert gestaag.  Op basis van de voorlopige tekeningen met bijbehorende bouwbegroting van Manolo, hebben Ruud en ik (maar vooral Ruud) nog wat kleine aanpassingen bedacht. Hierover gaan we straks op La Palma weer in gesprek met Manolo. Op basis van wat er nu ligt, heeft Ruud een vrij definitief concept in Sketchup gemaakt.

Hieronder zie je de plannen voor ‘de villa’.  ‘Villa’ is Ruud-en-Teunis-jargon voor het grote huis, tipo 1, dat we willen gaan bouwen, met de pajero als vertrekpunt. Hieronder zie je de oorpronkelijke tekening van Manolo.

 

Dit is de tekening na enkele aanpassingen die we hebben bedacht.

 

We hebben aanpassingen aangebracht op de positie van de ramen die op de patio uitkijken vanuit  woonkamer en keuken.  Door deze aanpassingen komt het raam in de woonkamer precies midden boven de geplande driezitsbank. In de keuken komt de nieuwe positie wat beter uit met de geplande plek voor de afzuigkap en het fornuis in het keukenblok. Het zit hem in de details…

Daarnaast hebben we het voorgestelde raam dat uitkijkt op het terras voor de bedbankkamer (helemaal rechtsonder) vervangen voor openslaande deuren.

Tot slot hebben we de indeling van het washok (rechtsboven) flink op de schop genomen. Door deze wijziging kunnen we nu van binnenuit bij de wasmachine komen en ontstaat er ruimte voor een grote kast waarin ik voor mijn ‘Nederlandse Werkzaamheden’ een printerscanner en een (klein) papieren archief kan wegzetten, uit beeld maar onder handbereik. De keukentafel wordt mijn werkruimte. Nu, in Nederland, breng ik ook al hele dagen door aan deze tafel.

Op de tekening hieronder zie je de posities van de meubels die we hebben bedacht. Veel van de meubels komen mee vanuit Nederland.

 

Dit is de sketchup-opbouw met vloer en muren, op basis van de gewijzigde tekening. De kleur van de tegels in de villa  wordt definitief antraciet. Denken we. Ruud en ik denken nog na of de binnenmuren wit moeten zijn (Ruud) of een kleurtje moeten krijgen (Teunis).

 

Boven de douche en boven de trastero (washok) willen we een kleine zolder maken, zodat we een opbergplek hebben voor wat grotere spullen als koffers, hondenbenches en dat soort stuff. Je bereikt deze zolders via een laddertje, die we elders bewaren.

 

Dit is het ontwerp met meubels op schaalgrootte. Ruud heeft een bibliotheek van Ikea- en andere meubels aangelegd. Die kan je vrij eenvoudig in Sketchup in brengen. Wat je nu ziet geeft een goed beeld van hoe de villa er straks met inrichting en al uit moet gaan zien.

 

En zo ziet het huis er ongeveer uit, als je er virtueel in rond loopt.

 

Of als je door de ramen naar binnen gluurt.

 

Het dak moet er nog op. Boven alle drie hoofdstructuren (bestaande pajero, verbindingshal en nieuw te bouwen deel) komt een Canarisch dak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven