Duo Lingo Sucks

Het is weer zover! Duo Lingo deed het weer! Duo Lingo sucks! Duo Lingo is een app waarmee ik Spaans leer, of probeer te leren. De methode heeft goede en slechte kanten, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

 

Waar ik het wel over wil hebben? Over de super irritante dwangmatigheid waar Duo Lingo vol mee zit.

 

De app probeert je te stimuleren om dagelijks je lesjes te draaien. Bijvoorbeeld door elke dag je ‘streak’ met 1 op te hogen. Op een bepaalde manier werkt dat wel. Het is best leuk om te kunnen twitteren of te facebooken (o nee, die twee dingen dan weer niet) dat je een spaanseduolingostreak van 3.309 dagen hebt. Alleen. De dag bij Duo Lingo houdt stipt om 0:00u op. En ik ben een avondmens.

 

Gisteren overkwam het me voor de zoveelste keer dat ik mijn lesjes nog moest doen (en ook heb gedaan) toen het al twaalf uur geweest was. Daar ging mijn streak van zeven (…) dagen, waar ik zo trots op was.  Is het een idee dat Duo Lingo de streaks niet in kalenderdagen maar in tijdseenheden van 24u gaat tellen? Dus dat je na elke les die je gedaan hebt, 24 uur de tijd hebt om weer een les te doen, voordat je je streak verliest? Kalenderdagen zijn toch ouderwets? We leren toch Spaans in verschillende tijdzones en binnen een 24uurs-economie in deze dynamische tijd?  Ik stem voor!

Intussen ga ik maar gewoon door met de app. Ik erger me kapot soms. Maar meestal is het gewoon leuk om in deze app een nieuwe taal te leren. Of doe ik alsof dat zo is. De visualisaties en de vorm van de lessen vind ik erg grappig. Prima methode om een woordenschat op te bouwen en gevoel voor een taal te krijgen. Totaal geen uitleg van gramaticaregels. Es gratis, en serio…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven