Internet

Op dit moment verblijven we in Casa Pedro, een vakantiehuisje op zo’n 800m hoogte boven het plaatsje La Punta. Met Casa Pedro is niets mis als je vakantie wil vieren. Het is een eenvoudig huisje, het heeft een zwembad (oeff, was wel erg koud gisteren, gaan we niet meer doen deze week), het ligt lekker afgelegen en het heeft een mooi uitzicht over de oceaan.

 

Maar. Qua internet is het huisje wat minder. En dat was een probleem. Wij zijn hier deze weken namelijk niet om vakantie te vieren. We barsten van de afspraken die te maken hebben met de finca. Daarnaast moet ik min of meer gewoon doorwerken. En daar heb ik internet voor nodig. Veel internet.

Nu hebben we bij ons thuis de afspraak dat Ruud de systeembeheerder is. Hij begrijpt hoe alles in elkaar steekt qua ict; en ik snap er eigenlijk niks van. De rolverdeling is dus duidelijk. Maar van Casa Pedro kon ook Ruud niet veel maken. Ook niet met hotspots via de mobiel. Mijn boekhoudpakket en andere software die ik nodig heb, gebruiken eenvoudigweg teveel data.

Na veel gedoe van Ruud en gestress van mij, vonden we een goede uitwijkplek in Itaca. Itaca is een café in het centrum van Puntagorda. Het mobiele bereik is er perfect en dus werken de hotspots. Was alleen wel even zoeken. Op de foto’s hierboven zie je de systeembeheerder ‘ervoor’ en ‘erna’. Hieronder zie je de ‘happy controller’ blij & opgelucht aan het werk… Inmiddels heb ik al twee hele werkdagen in Itaca door gebracht. Het is er leuk. Er hangt een prettige sfeer. En de mevrouw achter de bar is bijzonder vriendelijk. Ze vindt dat ik teveel werk en meer pauzes moet nemen.

 

Ruud heeft uitgevonden dat we op onze finca een 4g-abonnement bij Vodafone moeten gaan afsluiten. Daar gaan we verderop in deze week al werk van maken. De volgende keer dat we op La Palma zijn, is ons verblijf internet-stress-vrij. Is de bedoeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven