Het Plan (6)

Afgelopen donderdag konden we onze cuarto de apero eindelijk bij daglicht van binnen bekijken. Zoals het in een klassieke aflevering van ‘Ik Vertrek’ hoort, hebben wij onze finca namelijk gekocht zonder dat we zelf een kijkje in het gebouwtje hadden kunnen nemen. We wisten uiteraard wel dat het gebouwtje de status van ‘vivienda’ heeft, wat betekent dat we er  mogen wonen, als we dat willen. Ook wisten we dat het gebouwtje in goede staat is en vrij eenvoudig kan worden uitgebouwd.

 

Wat we nu zien, valt ons gelukkig niet tegen. Het Canarisch dak ziet er natuurlijk perfect uit. Maar we komen er ook achter dat er in de muren al voorbereidingen zijn aangebracht voor de bedrading van de elektra, inclusief stoppenkast. Ook is er een voorbereiding voor waterafvoer getroffen. Binnen is het absoluut niet vochtig, daar maakten we ons wat zorgen over. Van Manolo (de architect) hebben we begrepen dat er aan de binnenkant van de enkelsteensmuur een soort van gipswand moet worden aangebracht om te kunnen voldoen aan de bouwnormen voor vivienda’s. Maar dit is geen probleem.

Inmiddels hebben we een nieuwe versie van het plan, waarin de cuarto de apero een voorname rol speelt. We gaan er nu definitief vanuit dat we dit gebouwtje zullen gaan verbouwen tot ons woonhuis. Zie de sketchup-modellen hieronder.

 

Het plan is om naast de cuarto de apero een kleinere versie van ca 35m2 te laten bouwen. Beide gebouwen verbinden we met een klein halletje en een patio. Als het allemaal lukt, wordt het een geweldig huis. Denken wij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven