Zonsondergang op de Matos

Ik heb al een paar keer kort geschreven over de Matos. De Matos is een heuvel, hoogste punt op de kraterrand van een oud vulkaantje, aan de kust bij Puntagorda. Vanaf ‘ons’ kavel kijken we erop uit; een kale heuvel met daarop twee kruizen. Je kunt de heuvel hieronder een beetje vaag zien links onder de sinaasappels.

 

De top van de Matos is een prachtige plek om de zonsondergang te zien en te ervaren. Op de heuvel is een uitzichtpunt gemaakt met 360 graden uitzicht over de oceaan, op het dorp Puntagorda en op de bergen achter Puntagorda. Zo rond zonsondergang wordt dit uitzichtspunt nog weer wat spectaculairder door het rode zonlicht. De foto’s hieronder zijn gemaakt eind februari 2016. De winters zijn mooi op La Palma.

 

En zo ziet de zonsondergang boven de Matos er van een afstandje uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven