Van Tijarafe naar La Punta en verder…

Op La Palma zijn┬á twee grote, meerdaagse wandelroutes. Een route loopt door het binnenland, langs de ‘ruggengraat van het eiland’. Deze route volgt de bergkam van het noordwesten tot aan de uiterste zuidpunt van het eiland (of andersom natuurlijk). De tweede route volgt min of meer de kustlijn en heet de Camino Real.

 

Een mooie wandeling is het stuk van de Camino Real dat loopt vanaf Tijarafe, naar het zuiden, tot aan een uitzichtpunt boven het gehucht La Punta, op weg naar de Torre del Time. Wij stoppen op dit uitzichtpunt, omdat de wandeling anders te lang en daardoor te zwaar voor ons wordt. Je kunt er prachtig uitkijken over de kleurige gebouwen van het stadje Los Llanos.

 

Verdwalen kan je niet, want de route van de tocht wordt prima bewegwijzerd. De tocht loopt overwegend door een droog landschap. Zeker in de zomer en het najaar is dit het geval, als de droogte overduidelijk zichtbaar wordt in de lage gebieden die niet geirrigeerd worden. De wandeling heeft hierdoor weer een heel ander karakter dan het deel van de koningsweg tussen Puntagorda en Tijarafe, dat ik eerder beschreef.

 

Ook op deze wandeling moet je onderweg enkele barranco’s passeren. De barranco’s op dit deel van het eiland zijn wat breder en wat dieper. Af en toe dus even een flinke afdaling, en daarna klim.

 

Het startpunt van de wandeling is voor ons altijd het plein voor de kerk van Tijarafe. De auto kan je meestal wel parkeren langs de weg naar de kerk toe, die vanaf de bocht bij de kiosko omhoog het dorp in gaat. Zoniet, dan is er voorbij de bocht nog een parkeerplaats. De route komt langs het terras van de brouwerij Isla Verde (‘de Belg’ in ons jargon). Hier kan je lekker eten. Ook verderop in La Punta zijn een tweetal terrassen. Het is er niet toeristisch.

 

Ook dit deel van de Camino Real is erg leuk om te lopen. Let er wel op dat je water meeneemt. De zon is scherp en kan verzengend schijnen op een deel van de route. Er is weinig beschutting tegen de zon onderweg. Je kunt zelf bepalen hoe ver je lopen wilt. In La Punta en bij De belg is een bushalte, zodat je je ook terug kunt laten vervoeren. De bus gaat 1x per uur. Let er ook hier op dat de bus tussen 15:00 en 16:00 niet rijdt…

 

De kiosko van Tijarafe is het natuurlijke eindpunt van deze wandeling.

 

Van Tijarafe naar La Punta  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven