Naar de Belg

Langs de LP1, de rondweg die rondom het eiland loopt, ligt ter hoogte van het gehucht La Punta, in de gemeente Tijarafe, de brouwerij ‘Isla Verde’.  Hier wordt door immigranten uit België ‘HET bier van La Palma’ gebrouwen. Er worden als ik het goed heb drie verschillende soorten bier gemaakt, maar ik vind de ‘Picara’ veruit de lekkerste. Het bier houdt een beetje het midden tussen een een pilsener en een witbier.

 

Achter de brouwerij is een kleine bar-eetcafé, Spaanse stijl dus met tl-buizen,  en weer aan de achterzijde hiervan,  is een geweldig leuk open buitenterras dat uitkijkt over de zee. Omdat de brouwerij er aan de voorkant, aan de wegkant, niet zo heel erg uitnodigend uitziet, heeft het enkele jaren geduurd voordat we dit terras ‘ontdekten’. Maar inmiddels zijn we er vaste klanten tijdens onze vakanties, en ik denk dat dit ook wel het geval zal zijn als we te zijner tijd op La Palma wonen. De mensen van de bediening zijn altijd supervriendelijk, al lopen ze zich lange werkdagen lang de benen uit het lijf, trapje op trapje af.

 

Het is een plek om ontspannen te zitten. ’s Middags in de schaduw met uitzicht op een zonnige oceaan of ’s avonds in de zwoele zomeravondlucht.  Voor een drankje of een voor een lekkere maaltijd. Het leuke is dat er een aantal NIET-lokale gerechten op de kaart staan, en dat dit dan geen varianten op ‘pizza’ zijn. Ze hebben er een lekkere vegetarische lasagna. Voor liefhebbers van de Duitse keuken staat er iets met kool en blinde vink op het menu. Er staat een echt lekkere curry op de kaart. Maar onvergetelijk zijn de kipkroketjes-en-groentekroketjes met chutney EN/OF de Brusselse wafel. Het laatste gerecht staat overigens als desert op het menu, maar vergeet dit.  De omvang en het aantal calorieën staan gelijk aan een volledige maaltijd. Voor de liefhebber dus.

Je kunt er ook in januari ’s avonds gewoon buiten eten. Als het te koud is en de wind ‘verkeerd’ staat, zorgen spandoeken en terrasverwarmers ervoor dat je met een trui aan toch lekker kunt zitten. Buiten eten in januari, ’s avonds rond een uur of half negen. Da’s toch helemaal geweldig?

 

‘De Belg’ ligt op een kleine twintig minuten rijden vanaf het centrum van Puntagorda, een paar minuten rijden voorbij het dorp Tijarafe, aan de rechterzijde van de LP1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven