De Ruta de los Volcanes in 28 Foto’s

Voor iedereen die La Palma bezoekt en die van wandelen houdt, is de Ruta de los Volcanes het hoogtepunt van wat je kunt doen op het eiland. Op onderstaande kaart zie je hoe je de route kunt lopen.

Wij namen een taxi in het dorp Fuencaliente. Er is daar een taxistaanplaats aan de hoofdweg. Voor ongeveer 45 euro rijden twee personen naar het noordelijke beginpunt van de wandeling, de picknickplek El Pilar.

 

Vanaf El Pilar klim je ongeveer 450m (schat ik)  omhoog naar de Cumbre Vieja. Daar aangekomen loop je op en af van vulkaankegel naar vulkaankegel door een fantastisch landschap van gekleurde stenen, vulkaankegels, lavavlaktes en bossen van canarische dennen. Overal uitzicht over het eiland en op de oceaan (als het helder is). Als het niet helder is, kan je hier verdwalen in de mist/wolken, hoewel de route erg goed bewegwijzerd wordt. Wij liepen tot aan Fuencaliente, dus niet tot aan de vuurtoren Faro, zoals op het kaartje getoond wordt. Dat laatste stukje is wel mooi (je pakt het landschap van de Teneguia mee), maar niet praktisch als je auto in het dorp staat… Fueancaliente ligt op het kaartje juist boven de woorden ‘carretera’ en ‘c visitantes’.

 

Ruud en ik deden deze route in 2014. Daarna niet meer, maar als we echt op het eiland gaan wonen, weet ik wel wat ik wil doen…  We deden er ongeveer zes uur over, maar maakten veel fotostops en hadden veel gewoonevenrondkijkenmomentjes. Er moet op deze tocht absoluut water mee, want onderweg is er niets te krijgen en de als de zon schijnt, schijnt hij zonder genade. Je kunt de tocht natuurlijk van zuid naar noord lopen. Het wordt dan wel een stuk zwaarder; Van Fuencaliente is de eerste klim ongeveer 550m hoog over steile hellingen en bospaadjes van mul zand naar de Volcan San Martin. Da’s geen fijne klim als je daarna nog een stuk verder moet.

Ik laat hier onze tocht zien in 28 foto’s uit 2014.

 

De Ruta de Los Volcanes op La Palma. En dan ’s avonds zo’n pizza bij Flor de Lotus. Een geweldige dag.

Ruta de los volcanes  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven