Bananenauto

De stad Almelo, waar wij nu nog wonen, staat bekend om zijn stoplichten. Wat de gemiddelde buitenstaander niet weet is dat die stoplichten in Almelo ook echt geweldig efficiënt op elkaar zijn afgesteld. Van het begrip ‘groene zone’ of het werkwoord ‘doorstromen’ hebben onze stadsplanners nog nooit gehoord. Dit leidt nu al bijna tien jaar tot zeer voorspelbare monologen van Ruud, als we weer eens de Henriette Roland Holstlaan op- of afrijden naar die lange A1.

Op La Palma heb je geen stoplichten. Uhm, misschien tien dan, de hoofdstad Santa Cruz niet meegerekend. En die staan bijna allemaal op een rijtje langs de hoofdweg die door Los Llanos loopt. Dat is de tweede, of eerste?, of tweede?, stad van het eiland. Los Llanos heeft een rondweg, dus je kunt om die stoplichten heenrijden. Geen stoplichten daarom in het dagelijkse leven op La Palma.

 

Maar op La Palma heb je BANANENWAGENS. Ze stinken van hier tot Tokyo en hebben nog nooit van het Verdrag van Parijs gehoord. De gemiddelde kruissnelheid ligt op 28.7 km/uur, berg op. Als je pecht hebt, en je komt ze tegen op een bochtig stuk van de weg, ben je zo een kwartier verder, voordat je ze kunt passeren. Ruud is er meestal heel rustig onder. Alles is zo anders als je op La Palma bent…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven