El Puerto

Puntagorda heeft een kleine haven. Vroeger werden hier van over zee allerlei goederen aangevoerd en afgevoerd. Er waren nog geen wegen over land. Het haventje heeft nu geen functie meer. Er liggen wat motorbootjes afgemeerd en een verdwaalde ziel bezit er een weekendhuisje in een van de uitgehakte rotswoningen vlak boven de zeespiegel.

De Puerto is bereikbaar met de auto over een smalle asfaltweg die heel functioneel de Camino del Puerto heet. Het laatste stukje moet te voet worden afgelegd over een trap die ongeveer 100m hoogte overbrugt. Ik vond de haven van Puntagorda nooit zo heel bijzonder. Wandel liever over de asfaltweggetjes in de directe omgeving, maar iets hoger.

Wel mooie plaatjes. Uit 2009. Van het lijstje.

 

Het haventje van Puntagorda is WEL een mooie plek om naar de zonsondergang te kijken, vind ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven