Porís de Candelaria

Ik was nog nooit geweest naar Porís de Candelaria, in de reisgidsjes ook wel de Piratenbaai van La Palma genoemd. Een beetje zoals de Keukenhof of Kinderdijk, waar iedere Italiaan die ik nu ken me naar vraagt, en waar ik ook nog nooit geweest ben: “dichtbij, dus zal wel niet interessant zijn”. In oktober en november ben ik er (eindelijk) tweemaal vlak na elkaar geweest en eerlijk gezegd: de wandeling ernaartoe is mooi en de baai zelf is een leuke bestemming. Je kunt er zelfs beschut zwemmen, iets wat in het noordwesten van La Palma maar op weinig plekken kan.

 

Hoewel er vlak boven de baai ruime parkeergelegenheid is, moet je wel even nadenken of je dit met de auto wilt doen. De weg ernaartoe is steil, smal en bochtig. Prima te doen als je rustig blijft, maar doe het niet als je op andere wegen op La Palma al zenuwachtig wordt. Als je loopt dan maak je beslist een mooie wandeling (4 kilometer heen, 4 kilometer terug), maar ook een flinke klim. Het centrum van Tijarafe ligt tenslotte op zo’n 650 meter boven de zeespiegel.

 

De baai zelf heeft met piraterij weinig te maken. In een grote door de zee gevormde, koepelvormige holte zijn langs de wanden kleine vissers- c.q. weekendhuisjes gebouwd. Of dat allemaal legaal gebeurd is, weet ik niet. De bewoners nemen blijkbaar het risico voor lief dat er van tijd tot tijd flinke rotsen naar beneden kunnen vallen. Maar pittoresk is het zeker.

 

De route vanaf de Kiosko van Tijarafe:

Poris de Candelaria  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

 

3 gedachten over “Porís de Candelaria”

 1. Hoi Ruud, ik kom al sinds 1999 op La Palma, de 1e x piratengrot was pas in 2022
  Het moest er toch een x van komen en ik vond het prachtig, ondanks mijn hoogtevrees en als onervaren wandelaar.
  Groetjes uit het koude Nederland, Fenna

   1. Ja, dat is wel de bedoeling Komen in maart weer naar La Palma, datum nog niet bekend helaas, druk met allerlei zaken hier.
    Maar doen zeker weten weer mee
    Groetjes Colette en Fenna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven