Fenna

Verleden week, op dinsdag 12 juni, is oude trouwe Fenna plotseling overleden. Ik was aan het werk en wilde gaan lunchen toen het haar niet lukte om op te staan uit haar mandje. Aan haar ogen zag ik meteen dat er iets mis was in haar koppie. Een half uur later bij de dierenarts konden ze haar niet meer helpen en hebben we haar laten inslapen. Ze is veertien jaar oud geworden.

We hebben even flink getwijfeld toen we haar veertien jaar geleden bij de fokker kwamen ophalen en merkten dat ze totaal niet in mensen was geïnteresseerd. Op de puppietest van Martin Gauss zou ze beroerd hebben gescoord. Min of meer op de gok namen we haar toch mee. Achteraf denk ik dat “tante” Bijke een belangrijke rol heeft gespeeld om haar van een schuwe puppie te laten opgroeien tot een bedeesde maar hartstikke sociale hond.

 

Als jonge hond, nog steeds onder de vleugels van Bijke:

 

Toen Bijke in 2017 overleed (Fenna was toen acht jaar oud) en Auke & Sanne twee maanden later in huis kwamen, was het wel even wennen. Auke & Sanne hadden meer dan genoeg aan elkaar en ze heeft altijd een beetje afstand gehouden tot het jonge gespuis.

 

De oude dag heeft ze hier op de finca doorgebracht, altijd op zoek naar eten of een aai over de bol. Ze is tot haar laatste dag kerngezond gebleven.

7 gedachten over “Fenna”

  1. Ruud, sterkte met het verlies van Fenna. Ze heeft een prachtig leventje gehad dankzij jullie.
    Dikke knuffel Liefs van ons tweetjes, Hans en Anky.

  2. Lieve Ruud, gecondoleerd met het verlies van Fenna.
    Fijn dat we een jaar geleden, nog op haar mochten passen.
    Sterkte, liefs van ons, Colette en Fenna

  3. Ooo nee Ruud wat een naar bericht,
    Fenna kwam altijd voor een knuffel en een lik !
    Wat heeft ze het fantastisch bij jullie gehad een bofhondje. Sterkte en liefs van Arjan en mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven