Lente

Ja, creatief is het niet maar als je pakweg drie maanden geleden een bericht hebt geschreven met de pakkende titel “Winter” dan is dit vervolg misschien niet helemaal onlogisch.

Wat is er in die drie lentemaanden gebeurd? Een impressie in twaalf delen met deze keer wat minder tekst en wat meer foto’s.

1. Maansondergang. Zonsondergangen zijn er in dit blog voldoende te vinden (en ontbreken ook in dit bericht niet) maar maansondergangen zijn er veel minder. Deze was op 6 maart rond zeven uur ’s ochtends. En in het echt was ‘ie nog veel mooier.

 

2. Bezoek Annemarie. Begin april kwam oud-collega Annemarie met haar man René een weekje naar La Palma. We zijn o.a. naar Pico Birigoyo gelopen, we zijn een paar keer uit eten geweest en we hebben uiteraard veel bijgepraat. Het was gezellig! Op de foto die vanaf Pico Birigoyo is genomen, kun je trouwens in de bovenste helft nog goed de stoffige luchtlaag zien van de calima die toen bijna voorbij was.

 

3. Oogst. Ik had dit jaar een goede avocado-oogst; 500 kilo van 5 bomen en allemaal van een mooi formaat. De auto zat er halverwege april bomvol mee. De sinaasappeloogst van pakweg een maand later was daarentegen hopeloos. Nadat tweederde sowieso al vroegtijdig open was gesprongen en/of van de bomen was gevallen, was de overige eenderde van uiterst matige kwaliteit: nog altijd te zuur en veel te klein.

 

4. Maroparque. La Palma heeft een eigen dierentuintje. In april hebben Mauro en ik gegeten bij het Italiaanse restaurant Trattoria da Francesco dat er pal naast ligt. Nieuwsgierig geworden (vanuit het restaurant kijk je neer op de krokokillenvijver…) zijn we er na afloop gaan kijken. De dieren die er rondvliegen/lopen/kruipen zijn allemaal illegaal bij particulieren aangetroffen en in beslag genomen (denk dus aan krokodillen, maar ook aan gifslangen), en daarnaast leven er nog wat vogels die als gevolg van de vulkaansuitbarsting een nieuw tehuis nodig hadden. Je mag er pinda’s voeren aan de tropische vogels; die zijn daardoor helemaal tam geworden.

 

5. Montaña Matos. Op 27 april ben ik samen met Auke en Sanne weer eens een kijkje gaan nemen op de plek waar we de as van Teunis hebben uitgestrooid. Voor Fenna is dit ommetje geleidelijk aan te zwaar geworden…

 

6. Zonsondergang (jawel…). Deze is van 28 april.

 

7. Culturas del Mundo. Het jaarlijkse multiculturele eet- en drinkfestival bij de Mercadillo vond dit jaar plaats in het weekend van 29 en 30 april. Mauro en ik stonden op zondag achter de kraam met eten en drinken uit Italië terwijl tegenover ons team Holland stond. Het was druk, warm en gezellig. Italië won overigens de eerste prijs, maar ook Holland kon tevreden zijn met de derde prijs.

 

8. Energiecrisis? Nee hoor, Fenna produceert de laatste maanden genoeg gas om er in heel Europa acuut een eind aan te maken. Als ze opstaat en naar een andere plekje wegsluipt dan weet je al snel waarom. Op de foto kan ze het (in haar slaap) blijkbaar zelf ook niet meer aan.

 

9. Feyenoord kampioen. Ik weet zeker dat Teunis dat met veel plezier samen met mijn vader gevierd had.

 

10. Stroomaansluiting. Nee, die is er nog steeds niet. De netbeheerder is langs geweest en heeft de aangelegde verbinding (twee jaar na de aanleg…) op een aantal punten afgekeurd. Aannemer Óscar heeft zijn werk niet goed gedaan en moet dit eerst corrigeren voordat er met de netbeheerder te praten valt over het maken van de definitieve aansluiting. Zo moesten onder andere zeven putten dieper worden uitgegraven. Óscar wilde dit gaan doen met twee man, een drilboor en een graafmachine en trok daar twee weken voor uit. Uiteraard was daar weer toestemming voor nodig van de bovenbuurvrouw, die haar kans schoon zag en weer compensatie wilde… Uiteindelijk heb ik het maar zelf gedaan, met een hamer, steenbeitel en tuinschepje en zónder toestemming of compensatie. Nu is het afwachten of de netbeheerder vindt dat ik mijn werk wél goed heb gedaan.

 

11. Tajinastes. Ik wilde eind mei weer de Tajinastes zien die rond deze tijd in bloei staan, maar dat viel tegen. Het waren er weinig en de kleuren waren ronduit flets. Hopelijk is dit iets éénmaligs want het zijn normaal gesproken prachtige bloemen. Mauro en ik hebben er nog wel een bezoekje aan de Roque de los Muchachos aan vast geknoopt. Geen bloemenfoto’s dus, maar wel prachtige toppen-in-de-wolken foto’s.

 

12. Huwelijk. Jazeker, Mauro en ik gaan op 28 juni naar het gemeentehuis in El Paso om daar “ja” tegen elkaar te zeggen. Mijn zus met haar gezin en mijn broertje komen ervoor naar La Palma om het samen met ons en een paar vrienden in kleine kring te vieren. Daarna gaan Mauro en ik naar Italië en Nederland om het ook daar met familie en vrienden te vieren. Op de foto hieronder vullen we op het gemeentehuis één van de vele benodigde documenten in…

 

Wordt vervolgd!

12 gedachten over “Lente”

 1. Goed om te zien dat meeste dingen in de goede richting bewegen, behalve de electra.
  Succes en veel plezier voor de komende 3 maanden

 2. Gefeliciteerd Ruud, met jullie huwelijk! wat mooi dat je liefde hebt gevonden, wat fijn dat je dit kan vieren!

  niets zo mooi als de ware vinden, en dat kan vaker, in a lifetime…

 3. Ank Schouten

  Hoi Ruud,
  Wat een leuke foto’s!
  En wat een mooi bericht!
  Mauro en jij gaan trouwen. Ik wens jullie een mooie trouwdag
  en heel veel geluk !
  Groetjes, Ank.

 4. Marieke Jongerden

  Hallo Ruud en Mauro,
  Wat een mooi en leuk bericht dat jullie 28 juni gaan trouwen en alvast gefeliciteerd. En wat een werk hebben jullie verzet om toch door te gaan en dan nu het geluk vinden met elkaar. Prachtige foto’s bij een leuke blog wat heel veel zegt hoe mooi de natuur is en over de problemen met de aansluiting Electra. Het schijnt zo te horen als je een buitenlander bent. Saskia en Joost hebben de zelfde problemen met de aansluiting Electra echt niet normaal!
  Heel veel plezier met jullie trouwdagen in Spanje, Nederland en Italië.
  Groet Marieke en Henk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven