Eindejaarswens

En zo bleef het hier lang stil, viereneenhalve maand om precies te zijn. Ik was druk of moe of ik had gewoon andere dingen die ik liever deed, en zo bleef ik het schrijven van een nieuw bericht maar voor me uit schuiven. Omdat kerst en oud & nieuw rap naderen, is het nu toch wel de hoogste tijd om wat te schrijven en het jaar ook hier af te sluiten.

Is er sinds augustus nog wat gebeurd?  Wat het project betreft heb ik helemaal niets te melden. De stroomaansluiting is er nog niet; de netbeheerder (die alleen maar de aanvraag hoeft goed te keuren, zodat de installateur aan de slag kan) zwijgt in alle talen. De paal staat er al sinds mei van dit jaar precies zo bij als in de foto… En zonder goede stroomaansluiting heeft het geen zin om het project af te sluiten en de toeristische verhuurvergunningen aan te vragen.

 

Maar… na wat gewik en geweeg heb ik in augustus besloten om het kleine huis toch te huur aan te bieden, maar dan voor langere termijn. Daar kwamen al snel reacties op. Sinds half september is het huisje daarom verhuurd aan een gepensioneerd Duits echtpaar. Vriendelijke mensen die het hier heerlijk vinden en genieten van de rust en natuur, en die het huisje in ieder geval een jaar lang willen huren. Dankzij wat afspraken gaat het (tot nu toe) goed met de oude stroomaansluiting en is de stroom nog niet uitgevallen. Ik prijs me er gelukkig mee.

 

Er zijn ook heel andere dingen gebeurd. In oktober zou mijn moeder samen met mijn broer een week langs komen om uit te rusten van alle spanningen en te zien wat er van de plannen hier terecht is gekomen. Omdat het huisje toen al verhuurd was, sliep ma bij mij in de gastenslaapkamer en mijn broer bij Hans en Ank. De week begon ontspannen en gezellig, maar helaas kreeg mijn moeder al snel last van benauwdheid en hartklachten. Wat een weekje vakantie had moeten zijn, werd een maand gedwongen verblijf op La Palma waarvan twee weken in het ziekenhuis. Ga er maar aan staan als je geen woord Spaans spreekt, maar mijn moeder hield zich kranig. Na een paar weken herstel, eerst hier bij mij in huis en daarna in Nederland bij mijn zus, is ze inmiddels weer thuis. Het gaat gelukkig weer een stuk beter, maar het zal nog wel even duren voordat ze weer de oude is.

 

En zoals ik aan het begin al schreef, kerst en oud & nieuw naderen. Ik ga het samen met Mauro vieren, eerst een week met zijn familie in Italië en dan een week met mijn familie in Nederland. Voor iedereen heel fijne kerstdagen toegewenst, en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

2 gedachten over “Eindejaarswens”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven