Torenvalk

Dit is hem, mijn vriend de torenvalk van Pinto. Voor het eerst in close-up. Het beestje is absoluut niet schuw. De finca is zijn jachtterrein. De muurtjes rondom ons huis en de denneboom achter ons huis maken deel uit van zijn verzameling van vaste rust- en uitkijkpunten. De valk laat zich benaderen, zolang er geen hond in de buurt is. Hij  heeft Sanne natuurlijk bezig gezien, destijds, met de kat en de kip. Ik kan hem geen ongelijk geven. Ik denk dat hij een ‘man’ is. Als ik het goed heb uitgegoogled, hebben Torenvalk-mannen een gele buik. Je moet de foto eigenlijk even ‘groot’ bekijken om te zien hoe mooi het beestje is.

 

Vanochtend kwamen we elkaar tegen toen ik door de achterdeur naar buiten liep. Gisterenmiddag zat hij zelfs enkele minuten in de vensterbank van het keukenraam op de patio, naar binnen te kijken. Volgens ons was hij zelf ook erg verbaasd over hoe hij daar terecht was gekomen. Ik weet het nog niet honderd procent zeker, om eerlijk te zijn. Maar ik denk dat het steeds om dezelfde vogel gaat. Ik vind het harstikke gaaf.

Het is trouwens torenvalkenparingstijd op het moment. De beesten vechten met elkaar in de lucht. Maken wilde capriolen tussen de bomen. En copuleren volgens onze Duitse achterbuurvrouwen in de dennenboom die voor hún huis staat. Ze maken bij dit alles veel geluid. We horen voortdurend Torenvalkgekrijs in en boven onze boomgaard.

 

In diezelfde boomgaard vordert de bouw van het Eerste Kleine Huis nu gestaag.

 

De foto’s hieronder zijn gemaakt aan het eind van de vorige week. We zijn nu al weer een stukje verder. Ik had vanmiddag foto’s zullen maken, maar het regende totdat het donker werd. Recentere plaatjes volgen dus nog.

Hieronder zie je de keuken-zitkamer-in-wording van het vakantiehuis. Boven het keukengedeelte. Onder het zitgedeelte.

 

Het (vanwege bouwvoorschriften verplichte) verbindingshalletje tussen de drie vertrekken van het huisje.

 

De slaapkamer.

 

De badkamer. Ziet er inmiddels al veel mooier uit..

 

Het huisje heeft ook nog een ’trastero’,  een washok. Buitenom bereikbaar. Maar hiervan heb ik geen foto’s gemaakt.

Het is het plan van Óscar om volgende week de deuren en ramen te laten plaatsen. Plannen zijn er op La Palma natuurlijk om naar uit te kunnen kijken. We moeten nog even afwachten wat er van komt. Daarna wil hij beginnen met het schilderwerk van de muren aan de binnenzijde, terwijl rondom het huisje het terras wordt aangelegd en de voorbereidingen worden getroffen voor het zwembad. Dat zwembad gaan we definitief bij dit huisje laten aanleggen. Het wordt een kleine ‘infinity-pool’, op de rand van het terras waarop het huisje gebouwd is, aan de voorzijde van het huis, met uitzicht over sinaasappelbomen en over de oceaan. Gaat het vast goed doen op foto’s.

 

Met uitzondering van het zwembad moet alles eind maart klaar zijn. Vanaf dat moment kunnen Ruud en ik beginnen aan de inrichting. Het duurt even, maar dan krijgen we ook wat… Vorige week was het precies twee jaar geleden dat we naar La Palma kwamen 🙂 .

4 gedachten over “Torenvalk”

    1. Zeker! We dachten aan het moment waarop er met zware meubels gesjouwd moet worden van de container beneden naar het huisje-helemaal-boven…

  1. Nu jullie bezig zijn met inrichting een vraagje: houden jullie ook rekening met gasten die niet een stelletje zijn? Ik denk dan vooral aan twee losse bedden in de slaapkamer die uit elkaar te halen zijn. Of evt een extra slaapbank in de woonkamer.
    Bijv als ik zou willen langskomen met een collega, vriendin of een zoon/dochter…

    1. Hoi Marike, die vraag hadden we ook al van iemand anders gehad, maar dan meer met als thema ‘kan ons kind op de bank slapen?’. In principe gaan we voor 2persoonshuisjes met een 2persoonsbed. Het is wel onze bedoeling om een grote bank in het huisje te zetten, zo’n een waar je ook goed op zou kunnen slapen. Grote vraag voor ons eilandbewoners: gaat het ons lukken om zo’n bank 1) te vinden en 2) geleverd te krijgen? We doen ons best! Blijf het volgen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven