Twee Stranden in het Noorden

In de laatste week van het voorbije jaar, op ‘derde kerstdag’,  bezochten Ruud en ik op één dag twee strandjes in het noorden van het eiland. We waren er nog nooit eerder geweest en dus nieuwsgierig naar wat we zouden gaan zien.

Voor de middag klommen we te voet zo’n drie honderd meter naar beneden naar het  Playa de El Calejoncito. Dit rotsstrand ligt op tien kilometer ten noorden van Puntagorda. Het was er prachtig zonnig weer. Terwijl het in ons dorp, op ruim vijf honderd meter boven zeeniveau en twintig minuten rijden naar het zuiden, maar koud en grijs was, hadden we het hier op zeeniveau  lekker warm,  met een temperatuur van boven de twintig graden.

 

Na de middag bezochten we nog iets verder naar het noorden het oude haventje van Santo Domingo. Het weer sloeg er  langzaam om. De lucht werd grijs. Het eerste begin van de regenperiode, die ruim twee weken zou duren.

 

Op de laatste foto van het blok hierboven zie je ‘onze vriendelijke Matos-heuvel’ vanaf zeeniveau vanuit het haventje van Santo Domingo. Vanaf dit lage gezichtspunt is de Matos een echte berg om te zien. Dat verrast mij iedere keer weer.

 

Thuis aangekomen aan het einde van de middag, was het zo koud geworden dat we voor de eerste keer onze twee nieuw gekochte noodkacheltjes beiden tegelijkertijd aan moesten doen. Gordijnen dicht. Kaarsjes aan. Alsof we in Nederland waren. Geen onverdeeld genoegen, natuurlijk. Wij houden meer van zwoele zomeravonden in de buitenlucht. Maar we hadden een mooie dag gehad, vlak voor de regens uit.

2 gedachten over “Twee Stranden in het Noorden”

  1. Marieke jongerden

    Leuke verhalen en mooie foto’s gemaakt! De herinneringen van het strand en de berg in het noorden zitten ook bij ons in het fotoboek van La Palma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven