Regendagen

Gisteren en vandaag regende het in Puntagorda. Regendagen. Gisteren werd er vanwege de regen niet gewerkt door de bouwvakkers. Het had dan ook maarliefst 5 mm geregend, en het was echt veel te koud buiten en dan kan je echt niet werken. Noodweer. Bijna alles is relatief, zo blijkt maar weer… Vandaag deed de regendag slechts 1 mm. Maar voelde het toch als een regendag.

Alles is hier anders, zodra er water uit de lucht valt. Als het hier regent voelt het een beetje zoals het voelt als er in Nederland ‘droge sneeuw’ valt. De sleur van het normale wordt doorbroken. Mensen doen een beetje anders. Maar ook: Rode klei aan je schoenen en aan de poten van de honden. Opeens merk je dat je toch wel heel veel dingen buiten hebt staan die nu nat worden omdat de veranda nog niet af is. Rode klei op de nieuwe stoeptegels die nooit meer niet-rood zullen worden. Maar vooral ook: prachtig heldere kleuren zodra de zon er weer is en een landschap dat beetje bij beetje steeds meer groene kleur krijgt.

De foto’s hieronder maakte ik gisterenochtend in alle vroegte. De wolken boven de oceaan kleuren heel mooi als de zon minuut na minuut vanuit het oosten langzaam over de bergen heen piept.

 

Onderstaande foto’s maakte ik gisteren vlak voor zonsondergang. Honden uitlaten na een lange, lange werkdag achter de laptop… Genieten van de frisse lucht en de kleurenpracht.

 

En deze foto’s maakte ik vanavond, net ná zonsdondergang, na alweer zo’n lange laptopdag. Even een snufje buitenlucht pakken op het terras achter het Grote Huis. Even naar binnen gluren door de ramen van dat huis, terwijl de lampen al brandden. Ook hier heeft de wintertijd toegeslagen en is het al rond half zeven donker, ’s avonds.

 

Op de laatste foto kan je de samenstand zien van de planeten Jupiter en Saturnus, de reuzen uit ons zonnestelsel. De beide planeten zijn momenteel naar elkaar op weg langs de hemel en komen elke dag een stukje dichter bij elkaar te staan. Binnenkort staan ze vanaf onze blauwe planeet gezien precies achter elkaar op één lijn. Ik ben heel nieuwsgierig hoe dat er uit ziet door de telescoop van Ruud.

 

O ja, en dan dit: We hebben een Vierde Winnaar van onze quizz. Ook Jan en Herma hebben geraden hoe we ons Grote Huis en onze finca zullen gaan noemen. Ook voor jullie daarom onze felicitaties en onze dank voor de leuke internetlink die jullie ons toe zonden naar aanleiding van de door ons gekozen naam. We weten nu zeker dat we de naam zowel met een ‘u’ als met een ‘o’ mogen spellen. Wij hebben destijds voor de zekerheid maar  beide letters gekocht. Het Canarisch Woordenboek schrijft echter een ‘o’ voor, dus die spellingswijze volgen we dan maar.

Vandaag hebben we van Óscar gehoord dat het nog zo’n twee, drie weken gaat duren voordat alle grondwerkzaamheden rondom het Grote Huis helemaal zijn afgerond en het huis zijn laatste schilderbeurt kan gaan krijgen. Daarna zullen we de letters aan de muur hangen en zo onze naam onthullen. Dan ook verloten we de fles Vega Norte Blanco onder de goede inzendingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven