Vloeren

Hier waren we gebleven, aan het einde van de vorige bouwweek. In de ‘oudbouw’ van het Grote Huis waren de ramen en deuren uitgehakt uit de muur. Eindelijk werd zichtbaar hoe de toekomstige woonkamer eruit zal gaan zien. Ook werd de verbinding gemaakt tussen de oude cuarto de apero en het nieuwbouwgedeelte.

 

Inmiddels is er wederom een werkweek voorbij. De achtentwintigste bouwweek stond in het teken van het storten en smeren van de vloeren in het Grote Huis. Gerardo, Jaime en Jesus werkten er met z’n drieën aan. Dat was genoeg om alles deze week af te krijgen.

Gelukkig hebben we niet al te veel last gehad van de bananenwater- rantsoenering die van kracht is. De extra waterreserve die we in zamuro’s en oude benzinevaten hadden aangelegd voor de maandagen, de woensdagen en de vrijdagen, de dagen waarop we geen water geleverd zouden krijgen op de finca, werden nauwelijks aangesproken. Pas afgelopen vrijdag hadden we echt geen water, op de andere dagen liep alles gewoon door.

 

De vloeren van het grote huis zijn klaar nu. Het huis ziet er mét vloeren ongeveer zó uit.

 

Inmiddels zijn de tegels voor op de vloeren gearriveerd. Ook de tegels voor de badkamer, de keuken en de buitenterassen zijn geleverd. Alles staat klaar voor de volgende fase. Óscar heeft ons een gedetailleerde planning gegeven voor het werk in de komende weken. Aan het einde van de maand zou alles klaar moeten zijn, behoudens de veranda’s en een deel van het buitenterras. Half september is alles klaar, zo is nog steeds het plan.

 

In de komende week, vanaf woensdag meen ik, gaat een nieuwe timmerman het knutselwerk van Fernando beoordelen en verhelpen. Volgens Óscar moet het hele dak van de verbindingsgang er af en met nieuw hout weer worden opgebouwd. Het werk zou in twee dagen gepiept moeten zijn, behalve dan dat dit hout (door ons) geschilderd zou moeten worden. Tegelijkertijd beginnen Ruud en ik (maar vooral Ruud) maandag ook met het schilderwerk aan het dak van de oude cuarto de apero. Hier is een potentieel planningsprobleempje in de maak.

Ook de grote pozo (voor het hele complexje) wordt komende week uitgegraven op het onderste zuidterras. We maken ons een beetje zorgen over hoe dit zal gaan en hoeveel schade onze aangeplante avocadoplanten zullen oplopen. Oorspronkelijk zou de pozo op een andere plek worden uitgegraven.

We gaan zien hoe het allemaal loopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven