Kleur Bekennen

Vorige week zondag deden Ruud en ik een rondje dorp op onze fietsen. Het was heet, we maakten veel tussenstops. Onder andere bij dit schuurtje aan de Camino Matos, vlakbij onze boomgaard.

 

Wordt dit De Kleur voor ons huis? De zon scheen pal op de voorzijde met de deur. Maar die lag dan wel weer wat in de schaduw van de rand van het dak.  De muur met het raam lag volledig in de schaduw. Uitvergroot zien de kleuren in de zon en in de schaduw er zó uit. Het beschadigde plekje in het midden van de foto laat het verschil met ‘gewoon wit’ zien.

 

Het zou zo maar kunnen, dat we deze kleur willen kiezen voor de buitenmuren van onze huizen. Met instemming van zowel Ruud als ondergetekende. Maar hoe heet deze kleur eigenlijk? Ivoor? Beige? Bot? Klassiek Wit? Het internet maakt ons niet veel wijzer.

Is het Beige, of toch meer ivoor?

 

Is het ‘Morroco Sand 513-3’?

 

Is het ‘November Rain’ of ‘Lambskin’?

 

Is het de tweede van links op de middelste rij?

 

Is het , nee hier zit-ie niet bij, volgens mij. Hoewel. ‘Biscuit SW 6112’ misschien?

 

Ook de kleurenwizzard van Sketchup maakt ons niet veel wijzer. Alle kleuraanpassingen die we maken ten opzichte van ‘wit’ blijven ‘wit’ om te zien in de modelletjes op het beeldscherm.

Volgens mij zit de kleur-der-kleuren ergens tussen ‘Beige’ en ‘Ivoor’ van het eerste kleurenpallet in. Bivoor, dus? Ik denk dat we Óscar mee moeten nemen naar de Camino Matos als het zover is, en het schuurtje aan hem moeten laten zien. Mag hij ons probleem oplossen. Zeg ons, Óscar,  hoe de kleur heet die we kiezen. En zorg ervoor dat het de goede is…

Na afloop ontdekten we dat ook het terras van restaurant ‘Ancora’ aan de LP1 weer open is. Wij hebben een zwak voor de eigenaresse die ook de pizzeria in Tijarafe runt. Ze vertelde ons dat ze blij was dat ze weer open kon. En dat het maar net op tijd is.  Ze was erg openhartig over de problemen die ze heeft door de corona-maatregelen. En die vallen niet mee.

 

We aten carpaccio en een salade. Gaven een goeie fooi en namen ons voor om snel weer terug te komen. Meer kan je niet doen. Maar het voelt niet goed als je merkt hoe mensen die ondernemend zijn en er hard voor werken nu financieel getroffen worden door al het gedoe. Wij mogen van geluk spreken, vooralsnog, en voelen ons daarom bevoorrecht. Als we niet anderhalf jaar op onze bouwvergunning hadden moeten wachten, zaten we nu met afgebouwde hele leuke maar leegstaande vakantiehuizen en een hoge hypotheeklast. Dankzij de ijverige en grondig werkende ambtenaren van het Conseja de Aguas is dat lot ons bespaard gebleven. We hopen dat het in de komende weken en maanden de goede kant opvalt voor Ancora, de pizzaman, de Belg en alle andere adressen waar we altijd zo vriendelijk ontvangen worden en die samen La Palma tot zo’n prettig en gemoedelijk vakantie-eiland maken.

2 gedachten over “Kleur Bekennen”

  1. Hou er wel rekening mee dat de kleur nog verandert onder invloed van licht en weer. Het lijkt op de foto of er een zweem van oud-roze in zit. Maar op de iphone ziet het er altijd weer anders uit…

    1. Hoi Angelique, die i-phone van jou doet het wel goed hoor, want die kleur zat idd in de verf van het schuurtje van de foto. Ruud en ik zijn er nog HELEMAAL niet uit wat we gaan doen met die kleuren.. Maar vooralsnog lijden we er nog niet onder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven