Droogdouchen en Pootje Baden

De bouw van het grote huis vordert nog steeds, maar het gaat allemaal wel een beetje langzaam op het moment, vinden wij. In de afgelopen week, die slechts vier werkdagen telde,  vanwege een nationale feestdag op vrijdag, waren de mannen van Óscar vooral druk aan het werk met zaken die niet zo zichtbaar zijn. Men maakte de laatste sierranden op het dak af. Jorge metselde in de nieuwe aanbouw de binnenmuur af tot aan de nok van het dak. Ook in het bestaande deel werd de binnenmuren hoger opgemetseld, maar nog niet tot aan het dak.

De woonkeuken in het nieuwbouw-gedeelte van het grote huis zag er afgelopen donderdagmiddag uit als op het plaatje hieronder. We merken dat de keuken een fijne, koele ruimte gaat worden. Het was heet deze week, ook in het nieuwe huis, maar níet in de toekomstige keuken. Geen ramen of directe buitenmuur op het zuiden, een goed isolerend dak en een uiterst handig geplaatste hoge dennenboom, vlak naast het huis. Dan krijg je dat.

 

Nu de binnenmuren in het bestaande deel van het grote huis ook wat hoger zijn, krijgen we een indruk van de omvang van de zitkamer of woonkamer of hoe je zo’n kamer ook noemt. Hier komen als alles klaar is twee banken en een tv-scherm te staan. We wonen in de keuken. Op de foto zie je ongeveer de helft van de kamer. Er komt nog een grote openslaande deur met glas op de witte muur, met een breedte van ongeveer twee keer het raam dat er nu al aanwezig is (en dan helemaal tot aan de vloer, uiteraard).

 

We krijgen ook een eerste indruk van de badkamer in het nieuwe huis. Groot genoeg, gelukkig. Het model dat we ooit maakten, klopt dus. In de categorie luchtgitaarspelen, virtueel voetballen, droomdenken en nepnestelen zie je op de foto hieronder  Ruud aan het droogdouchen. Zonder ellebogen te stoten!

 

 

De vensterbanken werden bezorgd..

 

..en bevestigd. Op La Palma plaats je vensterbanken aan de buitenzijde van het raam. Ook werden de metalen strips voor de toekomstige deuren bevestigd.

 

Bij de voortgang van de bouw van het huis blijft het steeds weer wachten op Fernando, de timmerman en de Grote Vertragende Factor. Zijn werkplanning houdt de boel een beetje op. De mannen van Óscar proberen zoveel mogelijk om de gevolgen van zijn voortdurende afwezigheid heen te werken.  Fernando moet voor het grote huis het dak van de verbindingsgang nog maken. Pas daarna kan men beginnen met het aanleggen van de elektra en de vloeren. En kan men de laatste dakpannen leggen.

Fernando heeft gelukkig al wel het hout voor het dak gebracht. Ruud heeft in z’n eentje al het hout bewerkt met insekten-werend middel en twee laklagen. De balken kon hij nog lakken in de apero.

 

Inmiddels is het schilderatelier op gezag van Jorge echter verplaatst naar de keuken.

 

Al het hout is klaar en gereed voor gebruik. Het wachten is nu op het gezegende moment waarop het de Timmerman behaagt om te beginnen met zijn werk aan het dak. Daar heeft hij flink (te) lang mee gewacht. En juist voor de komende week is DIT de weersverwachting.

 

 

Regen in juni! Bijzonder, zeer welkom op het eiland, maar echt níet handig voor de voortgang van het werk aan het huis. We maken ons er maar niet te druk over.

Het was heet in de afgelopen week met middagtemperaturen van rond de dertig graden. Vorige week zaterdag riep de minister-president van Spanje de toeristische sector op om zich te gaan voorbereiden op de herstart van het toeristenseizoen per 1 juli.

 

Gezagsgetrouw als we zijn hebben we aan deze oproep meteen gehoor gegeven. Het badje staat sinds het vorige weekend weer klaar 🙂

2 gedachten over “Droogdouchen en Pootje Baden”

  1. Hans en Astrid

    Vooral dat zwembad ziet er uitnodigend uit Dat komt er straks bij ieder vakantiehuis te staan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven