Het Nieuwe Normaal.

Op La Palma, en in heel Spanje, zijn we op weg naar het ‘Nieuwe Normaal’.  Volgens de Spaanse regering gaan we deze nieuwe droomwereld in vier fasen bereiken en daar doen we in totaal acht weken over. Elke fase heeft zijn eigen vrolijke kleurtje gekregen. Nu maar hopen dat het Virus zich ook aan deze planning gaat houden.

Sinds afgelopen weekend zijn we op weg. We leven momenteel in ‘Fase Nul’. In Fase Nul mogen we weer naar buiten, zonder verplicht een hond uit te laten, een kind uit te laten, naar de supermarkt te gaan of te gaan werken. In grotere gemeenten hebben verschillende groepen mensen verschillende tijdslots op de dag toegewezen gekregen om naar buiten te kunnen gaan. Maar in kleine, dunbevolkte gemeenten, zoals Puntagorda, hoeven we ons gelukkig niet aan deze tijdbeperkingen te houden. Zolang we maar geen gemeentegrens overschrijden. Dat voelt heel erg fijn. De Grote Opsluiting is voorbij. Het voelt weer geweldig om simpelweg een wandelingetje te kunnen maken over een rotsig bospad of met de honden een rondje te kunnen lopen bij de finca als de zon onder gaat. Of langs de weg stekjes bij elkaar te kunnen scharrelen voor op de hellingen van onze boomgaard.

 

Maar voor ons begon Fase Nul toch pas echt op dinsdagavond. In Fase Nul mogen restaurants weer open om afhaalmaaltijden te leveren. Op dinsdagavond aten we na twee maanden onthouding weer de enige echte pizza van Ramon de  pizzaman van Flor de Lotus, hier uit het dorp.

 

Quattro Queso voor Ruud. Espicanas voor mij. Fles Traviesa erbij. Bijna helemaal zoals het zijn moet.

We misten alleen nog de traditionele afsluiting van een avondje pizzapuntagorda. Dat is het moment waarop we beiden ietwat aangeschoten, maar gelukkig  van de Traviesa, onder een prachtige sterrenhemel door het stille dorp naar huis lopen. Die wandelingetjes door de avondlucht zijn wat mij betreft ‘gouden momenten’. Afgelopen dinsdag liepen we  na afloop van de afhaalmaaltijd maar even de achtertuin van het Boeddhahuis in. En zagen we in de verte, tussen de palmbladeren door, de horizon nog nagloeien van de net gemiste zonsondergang. Eén voor één werden de sterrenbeelden zichtbaar. Venus stond hoog aan de hemel te stralen boven de donker wordende oceaan. Ook mooi…

 

Wat ons betreft gaat het Nieuwe Normaal heel erg veel lijken op het Oude Normaal. Daar gaan we ons best voordoen. En dat begint met ‘momenten pakken’ en ons bewust te zijn van hoe mooi de wereld eigenlijk is, als je de vrijheid hebt om te gaan en te staan waar je wil, in volle gezondheid.

1 gedachte over “Het Nieuwe Normaal.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven